24hod.sk    Tlačové správy

Farby, vône a chute jesene na tanieri – to sú gurmánske piatky



Igor Čehy, šéfkuchár River Bank Restaurant



Zdieľať
Igor Čehy, šéfkuchár River Bank Restaurant Foto: River Bank Restaurant
Bratislava 3. novembra (OTS) - Počas novembrových piatkov v reštaurácii Riverbank máte možnosť ochutnať tradičnú kačacinku či husacinku, ktoré sú pre toto obdobie príznačné. Pod rukami šéfkuchára Igora Čehyho však zažijú vaše chuťové poháriky hotovú explóziu a z piatkovej večere sa stane nezabudnuteľný zážitok. Každý pripravený chod vám šéfkuchár priblíži informáciami o pôvode surovín a tiež o ich špecifických chutiach.


Ako prvý na vás čaká kačací rillettes podávaný so sorbetom z karamelizovanej šalotky. Skvelo zahreje silný kačací vývar obohatený pošírovanou kačacou foie gras. A kto si vie predstaviť jeseň bez pečenej husi a lokší? Polovica husi vhodná pre dve osoby aj s viedenským knedlíkom, sladkou kapustou na voňavom badiáne a pomarančovo-šalviovou omáčkou prekvapí aj toho najnáročnejšieho labužníka.
Foto: River Bank Restaurant

Pomyselnou sladkou čerešničkou na torte budú vlažné glazované sezónne slivky parfumované zeleným korením a mascarpone sabayon. Samozrejmosťou je za každým chodom "pohladenie" pohárom výnimočného vína priamo od someliérky Kristíny Kováčikovej, ktorá vám o každom poklade z hrozna rozpovie jeho príbeh...
Aj vy ste práve naprázdno preglgli a zbiehajú sa vám slinky? Tak zamierte rovno do reštaurácie na nábreží Dunaja - do Riverbank.

Viac informácií nájdete na:
http://www.riverbank.sk/sk/events

(Cena za osobu 59 eur, vína sú zahrnuté v cene)


Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR

   Tlač    Pošli

Prečítajte si tiež


https://www.24hod.sk/farby-vone-a-chute-jesene-na-tanieri-to-su-gurmanske-piatky-cl472904.html