|
Správy | Reality | Video | TV program | TV Tipy | Práca | |
Streda 6.11.2024
|
Autobazár | Dovolenka | Výsledky | Kúpele | Lacné letenky | Lístky |
Meniny má Renáta
|
Ubytovanie | Nákup | Horoskopy | Počasie | Zábava | Kino |
Úvodná strana | Včera Archív správ Nastavenia |
|
Kontakt | Inzercia |
|
Denník - Správy |
|
|
Prílohy |
|
|
Pridajte sa |
|
Ste na Facebooku? Ste na Twitteri? Pridajte sa. |
|
|
|
Mobilná verzia |
ESTA USA |
30. júna 2010
EXPO: Čínski podnikatelia ochutnali pirohy
Tagy: Expo Šanghaj 2010 pirohy
Už aj vplyvní čínski podnikatelia, šanghajské autority, diplomati, poprední predstavitelia svetovej výstavy EXPO 2010 či novinári ...
Zdieľať
Slovenský pavilón na EXPO v Šanghaji
Foto: SITA/Roman Hruzik BRATISLAVA 30. júna (WEBNOVINY) - Už aj vplyvní čínski podnikatelia, šanghajské autority, diplomati, poprední predstavitelia svetovej výstavy EXPO 2010 či novinári poznajú chuť slovenských bryndzových pirohov a makových rezancov. Na slovenskej sprievodnej akcii svetovej výstavy v Šanghaji s názvom Chuť Slovenska mohli porovnať aj to, ako chutí tradičná slovenská kulinárska lahôdka - pečená kačka s kapustou, ktorá sa pripravuje na iný spôsob, než sú Číňania zvyknutí. Vôňa syrov oslovovala návštevníkov už od vstupných dverí v luxusnom šanghajskom hoteli Howard Johnson. Atmosféru dotváralo slovenské víno a tóny hudby skladateľov Eugena Suchoňa, Jána Cikkera a Františka Godára. „Chuť slovenských pirohov ma veľmi príjemne prekvapila. Je to niečo úplne iné ako sme u nás zvyknutí,“ uviedol Chin Tchan, novinár z miestneho denníka. Vedenie hotela pripustilo, že sa niektoré z jedál objaví aj na jedálnom lístku reštaurácie luxusného hotela.
Na podujatie prišli aj predstavitelia Farmy čínsko-česko-slovenského priateľstva a uzatvorili so Slovenskom viacero zmlúv. Okrem iného budú dovážať do Číny aj slovenské vína. „Naše takmer každodenné akcie so zapojením novinárov a širokej verejnosti vnímam ako najúčinnejší spôsob prezentácie Slovenska na miliardovom trhu. Ak chceme uspieť v ťažkom konkurenčnom boji, musíme zaútočiť aj na chuťové bunky," myslí si generálna komisárka slovenskej účasti na Expo Šanghaj 2010 Ivana Magátová. Dodala, že už zorganizovali aj Deň vody, prezentovali rôzne slovenské minerálky. Predtým to bol Deň otcov, Slovensko mojimi očami, či Deň detí plný atrakcií. "Veľkému úspechu sa tešila aj minulotýždňová súťaž Miss návštevníčka, kde mladé Číňanky museli preukázať aj vedomosti o Slovensku. Jednoducho v dnešnej dobe už nestačí len postaviť kvalitný pavilón, treba robiť viac,“ tvrdí komisárka.
Slovenské jedlá budú mať možnosť testovať čínski návštevníci hotela celý týždeň. Súčasťou gastronomických dní budú aj rôzne ochutnávky nápojov priamo v slovenskom pavilóne.
SITA
Na podujatie prišli aj predstavitelia Farmy čínsko-česko-slovenského priateľstva a uzatvorili so Slovenskom viacero zmlúv. Okrem iného budú dovážať do Číny aj slovenské vína. „Naše takmer každodenné akcie so zapojením novinárov a širokej verejnosti vnímam ako najúčinnejší spôsob prezentácie Slovenska na miliardovom trhu. Ak chceme uspieť v ťažkom konkurenčnom boji, musíme zaútočiť aj na chuťové bunky," myslí si generálna komisárka slovenskej účasti na Expo Šanghaj 2010 Ivana Magátová. Dodala, že už zorganizovali aj Deň vody, prezentovali rôzne slovenské minerálky. Predtým to bol Deň otcov, Slovensko mojimi očami, či Deň detí plný atrakcií. "Veľkému úspechu sa tešila aj minulotýždňová súťaž Miss návštevníčka, kde mladé Číňanky museli preukázať aj vedomosti o Slovensku. Jednoducho v dnešnej dobe už nestačí len postaviť kvalitný pavilón, treba robiť viac,“ tvrdí komisárka.
Slovenské jedlá budú mať možnosť testovať čínski návštevníci hotela celý týždeň. Súčasťou gastronomických dní budú aj rôzne ochutnávky nápojov priamo v slovenskom pavilóne.
SITA
Tagy: Expo Šanghaj 2010 pirohy
EXPO: Čínski podnikatelia ochutnali pirohy - diskusné fórum čitateľov