24hod.sk    Z domova    Regióny

05. októbra 2005

Európsky týždeň proti rakovine



Upozorniť na význam zvýšenej konzumácie zeleniny a ovocia v prevencii rakoviny a iných vážnych chorôb chce Európsky týždeň proti rakovine, ktorý tradične býva druhý týždeň v októbri.



Zdieľať
Jeho cieľom je oboznámiť verejnosť s rizikami nezdravej výživy. Hlavným posolstvom kampane v rámci týždňa podľa prezidentky Ligy proti rakovine (LPR) SR Evy Sirackej je, že stravovanie má zásadný vplyv na zdravotný stav aj na celkovú kvalitu života človeka. V tejto súvislosti novinárov upozornila, že nesprávna výživa prispieva k vzniku rakoviny 30 až 40 percentami. Na vzniku uvedeného ochorenia sa podieľa aj množstvo iných faktorov ako tabak, alkohol, sedavý spôsob života, životné prostredie a genetické faktory. Kampaň, ktorá sa začne 10. októbra, vyvrcholí Dňom jabĺk 14. októbra. Počas uvedeného dňa budú dobrovoľníci rozdávať jablká, letáky, brožúrky o zdravej výžive. 

(TASR)


   Tlač    Pošli

https://www.24hod.sk/europsky-tyzden-proti-rakovine-cl2090.html