|
Správy | Reality | Video | TV program | TV Tipy | Práca | |
Piatok 22.11.2024
|
Autobazár | Dovolenka | Výsledky | Kúpele | Lacné letenky | Lístky |
Meniny má Cecília
|
Ubytovanie | Nákup | Horoskopy | Počasie | Zábava | Kino |
Úvodná strana | Včera Archív správ Nastavenia |
|
Kontakt | Inzercia |
|
Denník - Správy |
|
|
Prílohy |
|
|
Pridajte sa |
|
Ste na Facebooku? Ste na Twitteri? Pridajte sa. |
|
|
|
Mobilná verzia |
ESTA USA |
25. novembra 2015
Dve hrste vlašských orechov vás ochránia pred infarktom
Tagy: vlašské orechy
Vlašské orechy by ste mali jesť denne. Dokážu vás totiž ochrániť pred srdcovými chorobami a vysokým cholesterolom.
Zdieľať
«
Vedci zistili, že vlašské orechy sú účinné pri znižovaní celkového cholesterolu. Práve to je jeden z kľúčových faktorov na zhodnotenie osobného rizika kardiovaskulárnych ochorení. Zistenia ukazujú, že konzumácia najmenej dvoch porcií - dve hrste - vlašských orechov denne majú preukázateľné účinky.
Okrem toho, konzumácia orechov môže byť obzvlášť dôležitá pre zníženie rizika srdcových ochorení u ľudí s diabetom typu 2. Vedci si to overili na skupine dobrovoľníkov, ktorí do svojho bežného jedálnička zaradili aj orechy – v dávke od 5 do 100 gramov denne. Viac ako dvadsať rokov výskumu ukázalo, že orechy môžu pomôcť znížiť kardiovaskulárne rizikové faktory tým, že klesá zlý cholesterol o 9 až 16 percent a aj diastolický krvný tlak.
Orechy môžu znížiť hladinu celkového cholesterolu pri súčasnom zvýšení hladiny dobrého cholesterolu, znižuje zápal a zlepšuje arteriálne funkcie. Tieto faktory zásadným spôsobom prispievajú k riziku ochorenia srdca a ich zníženie je zásadný krok k zdravšiemu srdcu. Okrem poskytovania omega-3 mastných kyselín, vlašské orechy predstavujú tiež vhodný zdroj vlákniny a bielkovín. Tak si utekajte po svoje dve hrste.»
Orechy obsahujú dôležité živiny, ako sú nenasýtené tuky, bielkoviny, vitamíny a minerály. Doktor Michael Falk pre dailymail.co.uk povedal: „Naše výsledky ďalej podporujú rastúcu skupinu tvrdení, že vlašské orechy môžu znížiť riziko kardiovaskulárnych ochorení. Vlašské orechy sú jedinou potravinou, ktorá poskytuje veľké množstvo Alfa-linolénovej (ALA) kyseliny, čo je omega-3 mastná kyselina v rastlinnej forme.“
Vedci zistili, že vlašské orechy sú účinné pri znižovaní celkového cholesterolu. Práve to je jeden z kľúčových faktorov na zhodnotenie osobného rizika kardiovaskulárnych ochorení. Zistenia ukazujú, že konzumácia najmenej dvoch porcií - dve hrste - vlašských orechov denne majú preukázateľné účinky.
Okrem toho, konzumácia orechov môže byť obzvlášť dôležitá pre zníženie rizika srdcových ochorení u ľudí s diabetom typu 2. Vedci si to overili na skupine dobrovoľníkov, ktorí do svojho bežného jedálnička zaradili aj orechy – v dávke od 5 do 100 gramov denne. Viac ako dvadsať rokov výskumu ukázalo, že orechy môžu pomôcť znížiť kardiovaskulárne rizikové faktory tým, že klesá zlý cholesterol o 9 až 16 percent a aj diastolický krvný tlak.
Orechy môžu znížiť hladinu celkového cholesterolu pri súčasnom zvýšení hladiny dobrého cholesterolu, znižuje zápal a zlepšuje arteriálne funkcie. Tieto faktory zásadným spôsobom prispievajú k riziku ochorenia srdca a ich zníženie je zásadný krok k zdravšiemu srdcu. Okrem poskytovania omega-3 mastných kyselín, vlašské orechy predstavujú tiež vhodný zdroj vlákniny a bielkovín. Tak si utekajte po svoje dve hrste.»
Tagy: vlašské orechy
Súvisiace články:
Nový objav: Šampanské pomáha zlepšovať pamäť (18. 11. 2015)
Slovo, ktoré zabije každé priateľstvo (4. 11. 2015)
Najlepší a najhorší partner podľa typu vašej osobnosti (18. 10. 2015)
Tri teórie o mužskom mozgu, ktoré vás uvedú do reality (4. 10. 2015)
Deväť čajov, ktoré najlepšie vplývajú na vaše zdravie (4. 10. 2015)
Tipy, ako využiť staré pneumatiky (4. 10. 2015)
Kokosový olej - všestranný pomocník v domácnosti (29. 9. 2015)
Inšpirujte sa: Oživte si balkóny a skrášlite tak vaše bývanie (27. 9. 2015)
Jednoducho geniálne: Ako ošúpať pomaranč pomocou lyžičky? (27. 9. 2015)
Foto návod na viazanie kravaty a motýlika (11. 9. 2015)