|
Správy | Reality | Video | TV program | TV Tipy | Práca | |
Nedeľa 22.12.2024
|
Autobazár | Dovolenka | Výsledky | Kúpele | Lacné letenky | Lístky |
Meniny má Adela
|
Ubytovanie | Nákup | Horoskopy | Počasie | Zábava | Kino |
Úvodná strana | Včera Archív správ Nastavenia |
|
Kontakt | Inzercia |
|
Denník - Správy |
|
|
Prílohy |
|
|
Pridajte sa |
|
Ste na Facebooku? Ste na Twitteri? Pridajte sa. |
|
|
|
Mobilná verzia |
ESTA USA |
Do finále Pilsner Urquell Master Bartender postúpilo 8 Slovákov
Finalisti zo Zvolena spolu s členmi poroty: sládkom Plzenského Prazdroja Václavom Berkom (prvý zľava), sládkom Pivovarov Topvar Jánom Pírym (druhý sprava) a manažérom pre on trade kanál Branislavom Kubišom (prvý sprava)
Zdieľať
Finalisti zo Zvolena spolu s členmi poroty: sládkom Plzenského Prazdroja Václavom Berkom (prvý zľava), sládkom Pivovarov Topvar Jánom Pírym (druhý sprava) a manažérom pre on trade kanál Branislavom Kubišom (prvý sprava) Foto: Pilsner Urquell
Bratislava 26. júna (OTS) - K majstrom za výčapom pribudli ďalší. A to vďaka ďalšiemu ročníku prestížnej súťaže v čapovaní piva Pilsner Urquell Master Bartender. Víťazmi regionálnych kôl súťaže, ktoré sa konali v Košiciach a Zvolene sa stali Štefan Drozd z košickej pivárne Camelot a Roman Sládek z pezinského Charlie Pubu.Dobrý výčapník je ten, ktorý sa vie o pivo správne postarať a načapovať ho tak, aby sa k zákazníkovi dostalo v takej kondícii, v akej opúšťa brány pivovaru. Toho sú si vedomí aj v Plzenskom pivovare, preto chcú ľudí za výčapom motivovať a každoročne vyhlasujú súťaž. Pilsner Urquell Master Bartender je prehliadkou toho najlepšieho, čo medzi slovenskými a českými výčapníkmi, barmanmi a hostinskými máme. Víťazi regionálnych kôl, spolu s ďalšími 6 semifinalistami, postupujú do veľkého finále, ktoré sa bude konať v auguste v Plzni.
Finalisti z košického regionálneho kola súťaže Pilsner Urquell Master Bartender Foto: Pilsner Urquell
Súťaží sa nielen v technike čapovania, porota preveruje aj teoretické znalosti o výrobe a histórii piva, zároveň hodnotí spôsob servírovania a celkový dojem z prístupu a komunikácie so zákazníkom. „Práve spôsob ako výčapník ponúkne pivo zákazníkovi môže byť v tejto súťaži rozhodujúci. Nestačí vedieť dokonale načapovať hladinku. Výčapník má byť osobnosťou, kvôli ktorej sa hostia budú do prevádzky radi vracať,“ zdôraznil sládok plzenského pivovaru Václav Berka. Do poroty spolu s ním zasadli sládok Ján Píry a Zlatica Szabová zo spoločnosti Pivovary Topvar.
Záujem o regionálne kolá bol porovnateľný s vlaňajškom. “Úroveň súťaže však v tomto roku opäť stúpla. A to nielen po praktickej stránke, teda ako súťažiaci načapovali pivo, ale som nadšený aj z ich teoretických znalostí, ktoré išli ohromne nahor,” poznamenal V. Berka. Najlepší z nich, 24-ročný Štefan Drozd a 42-ročný Roman Sládek, pocestujú spolu s ďalšími finalistami Marekom Leitnerom z Plzenskej reštaurácie a Michaelou Bosákovou z Baránka v Košiciach, Alexandrou Stašovou z pivárne U Grolla v Michalovciach, Branislavom Majzúnom z Plzenskej reštaurácie v Malackách, Jozefom Varádim z Pilsner Urquell Ukemov v Banskej Bystrici a Štefanom Pillárom z Kolkovne v bratislavskej Eurovea do Plzne, kde si zmerajú sily v národnom finále a zabojujú o titul Pilsner Urquell Master Bartender.
Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR