Úvodná strana  Včera      Archív správ      Nastavenia     
 Kontakt  Inzercia

 24hod.sk    Z domova

28. apríla 2011

Detská škola varenia pre malých kulinárov!



Aj deti rady varia! V Erdödyho paláci práve preto vznikla vôbec prvá Detská škola varenia pre malých kulinárov. Motajú sa vám deti v kuchyni a radi s vami varia? Prihláste ich k nám do ...



Zdieľať
detska skola varenia v erdodyho pala BRATISLAVA 28. apríla (WBN/PR) - Aj deti rady varia! V Erdödyho paláci práve preto vznikla vôbec prvá Detská škola varenia pre malých kulinárov.


Motajú sa vám deti v kuchyni a radi s vami varia? Prihláste ich k nám do Detskej školy varenia. V Erdödyho paláci sa z vašich malých pomocníkov stanú naozajstní kuchári. Spolu s kráľovnou detskej kuchyne – Andreou Bučekovou, sa vaše deti naučia pripravovať predjedlá, dezerty, sladké pečivo i hlavné jedlá. Ozdobia si tortu a zoznámia sa so základmi etikety a stolovania. A na záver dostanú Rad zlatej varešky!

„Chceme deti vzdelávať odmalička aj v gastronomickej oblasti, tak prečo nie práve takto? Dospelí k nám chodia na Školu varenia, vytvorili sme koncept aj pre deti,“ hovorí Jaroslav Žídek, odborný garant Detskej školy varenia.

Každú druhú sobotu v mesiaci je Erdödyho palác pripravený na detské kuchárske talenty. Čaká ich nabitý program:

1. Základy etikety a stolovania
Deti sa hravou formou zoznámia a spoznajú zákonitosti stolovania v reštauračných zariadeniach (záleží od veku detí).

2. Predjedlá
Príprava nátierok, chlebíčkov, toastov a jedál z vajíčok.

3. Nápoje
Príprava studených a teplých nápojov (ovocná šťava, mliečne a ovocné kokteily, kakao, čaj, horúca čokoláda).

4. Dezerty a sladké pečivo
Príprava pudingov, mliečnej ryže, krupicovej kaše, palaciniek, mufinov, bábovky a pečenie tortového korpusu.

5. ZDOBENIE TORTY – v každom kurze
Príprava farebnej hmoty, tvarovanie ozdôb na torty.

6. Hlavné jedlá
Príprava cestovín, hamburgerov (mäsové a zeleninové), pizze, rôznych druhov mäsa a zeleninových príloh.

7. DOKONČENIE TORTY – v každom kurze
a následná ochutnávka

8. Hodnotenie
Odovzdávanie diplomov

Tešíme sa na všetkých malých kuchárov vo veku od 6 do 12 rokov. Kurz trvá od 9:00 do 15:00 (deti si od 14:00 do 15:00 môžu pozvať rodičov na degustáciu vlastnoručne vytvorených jedál).

   Tlač    Pošli



nasledujúci článok >>
Májové kalendárium barokového zámku Schloss Hof
<< predchádzajúci článok
KDH predloží návrh na zrušenie tzv. Mečiarových amnestií