|
Správy | Reality | Video | TV program | TV Tipy | Práca | |
Pondelok 23.12.2024
|
Autobazár | Dovolenka | Výsledky | Kúpele | Lacné letenky | Lístky |
Meniny má Nadežda
|
Ubytovanie | Nákup | Horoskopy | Počasie | Zábava | Kino |
Úvodná strana | Včera Archív správ Nastavenia |
|
Kontakt | Inzercia |
|
Denník - Správy |
|
|
Prílohy |
|
|
Pridajte sa |
|
Ste na Facebooku? Ste na Twitteri? Pridajte sa. |
|
|
|
Mobilná verzia |
ESTA USA |
12. októbra 2012
Demänovka – horská lúka vo fľaši
Názov tomuto likéru dala horská riečka a malebná dolina so slávnou jaskyňou, obklopenou hustými lesmi, v srdci Slovenska. V kopcoch, nad hranicou týchto lesov, sa nachádzajú rozsiahle horské lúky, na ...
Zdieľať
BRATISLAVA 12. októbra (WBN/PR) - Názov tomuto likéru dala horská riečka a malebná dolina so slávnou jaskyňou, obklopenou hustými lesmi, v srdci Slovenska. V kopcoch, nad hranicou týchto lesov, sa nachádzajú rozsiahle horské lúky, na ktorých každú jar a leto rozkvitnú stovky kvetov a bylín. Medzi nimi by ste možno našli aj tie, ktoré sú kľúčom k tajomstvu nenapodobiteľnej chuti a vône Demänovky.
Recept z pozostalosti Armina Starka, zakladateľa likérky, ktorá dnes pôsobí pod názvom ST. NICOLAUS, pozná - ako to v týchto prípadoch býva zvykom – len niekoľko ľudí. Nie je však žiadnym tajomstvom, že dôležitou zložkou Demänovky je aj horský med výlučne zo slovenských úľov.
Výroba Demänovky je pravou školou trpezlivosti. Najmenej dvojtýždňové lúhovanie bylín v jemnom obilnom liehu vlastnej výroby vystrieda trojmesačné dozrievanie vylúhovaného macerátu. Ďalšie tri mesiace si potom musí v pokoji odležať hotová liehovina, aby získala charakteristický zaoblený a jemný charakter.
Pre svoju horko-sladkú a bylinnú chuť je Demänovka ideálnym aperitívom, no jej použitie je naskrze univerzálne, vrátane miešaných nápojov.
Demänovka sa vyrába v dvoch variantoch a to ako Demänovka Bitter (horká) 38 % a Demänovka sladká 33 %.
Recept z pozostalosti Armina Starka, zakladateľa likérky, ktorá dnes pôsobí pod názvom ST. NICOLAUS, pozná - ako to v týchto prípadoch býva zvykom – len niekoľko ľudí. Nie je však žiadnym tajomstvom, že dôležitou zložkou Demänovky je aj horský med výlučne zo slovenských úľov.
Výroba Demänovky je pravou školou trpezlivosti. Najmenej dvojtýždňové lúhovanie bylín v jemnom obilnom liehu vlastnej výroby vystrieda trojmesačné dozrievanie vylúhovaného macerátu. Ďalšie tri mesiace si potom musí v pokoji odležať hotová liehovina, aby získala charakteristický zaoblený a jemný charakter.
Pre svoju horko-sladkú a bylinnú chuť je Demänovka ideálnym aperitívom, no jej použitie je naskrze univerzálne, vrátane miešaných nápojov.
Demänovka sa vyrába v dvoch variantoch a to ako Demänovka Bitter (horká) 38 % a Demänovka sladká 33 %.