|
Správy | Reality | Video | TV program | TV Tipy | Práca | |
Nedeľa 17.11.2024
|
Autobazár | Dovolenka | Výsledky | Kúpele | Lacné letenky | Lístky |
Meniny má Klaudia
|
Ubytovanie | Nákup | Horoskopy | Počasie | Zábava | Kino |
Úvodná strana | Včera Archív správ Nastavenia |
|
Kontakt | Inzercia |
|
Denník - Správy |
|
|
Prílohy |
|
|
Pridajte sa |
|
Ste na Facebooku? Ste na Twitteri? Pridajte sa. |
|
|
|
Mobilná verzia |
ESTA USA |
22. decembra 2009
Danone sleduje uhlíkovú stopu
Od roku 2008 monitoruje Danone Slovensko emisie uhlíkových plynov, spojených s celým životným cyklom svojich výrobkov. „Našu spoločenskú zodpovednosť vnímame cez vývoj a výrobu zdraviu prospešných ...
Zdieľať
BRATISLAVA 22. decembra (WN/PR) - Od roku 2008 monitoruje Danone Slovensko emisie uhlíkových plynov, spojených s celým životným cyklom svojich výrobkov. „Našu spoločenskú zodpovednosť vnímame cez vývoj a výrobu zdraviu prospešných produktov, rovnako ako cez aktívny prístup k ochrane životného prostredia. Zaviazali sme sa ročne znižovať emisie CO2 o 4 %. Aktívne pracujeme na tom, aby sme znižovali produkciu CO2 počas celého životného cyklu našich výrobkov a podporujeme projekty, ktoré sú priateľské ku klíme. V tomto roku sme zrealizovali aktivity, ktorými sa nám podarilo znížiť produkciu CO2 o 7 %,“ hovorí Zuzana Báto, generálna riaditeľka Danone Slovensko.
Danone Slovensko vychádza pri stanovovaní objemu emisií uhlíkových plynov z metodiky organizácie Carbon Trust. Tá hodnotí environmentálne dopady počas celého životného cyklu produktu. V prípade mliečnych výrobkov od prvovýroby, cez skladovanie a dopravu, až po recykláciu odpadov. „Súčasťou nášho zámeru sú aj rôznorodé osvetové projekty, či už interné alebo externé, s cieľom podporiť myšlienku spoločenskej zodpovednosti aj v našom odvetví. Myslíme si, že aktívny prístup k ochrane životného prostredia patrí k filozofii podnikania každej modernej spoločnosti,“ pripomína Zuzana Báto.
Spoločnosť Danone si tento rok pripomenula 90-te výročie jogurtu Danone. Prvé jogurty tejto spoločnosti, pôvodne predávané v lekárňach na odporúčania lekárov, vyrobil Isaac Carasso v roku 1919. Hlavným podnetom bol hromadný výskyt črevných chorôb u malých detí v Barcelone. Nadviazal na prácu nositeľa Nobelovej ceny, profesora Ilju Mečnikova, ktorý sa zaoberal účinkami jogurtu na ľudské zdravie a na tradičné metódy výroby jogurtu na Balkáne. Výroba jogurtov Danone sa rozšírila do Francúzska a neskôr do celého sveta.
V roku 2004 podpísala spoločnosť Danone zmluvu s renomovaným Pasteurovým inštitútom o spoločnom výskume probiotík. Význam výživy a otázky verejného zdravia viedli Danone počas celých 90 rokov jeho existencie k vývoju zdraviu prospešných produktov, medzi ktoré patria okrem iného aj dva probiotické jogurtové výrobky, každý s inou jedinečnou kultúrou a overeným účinkom – Activia s Bifidobacterium animalis subsp. lactis DN-173 010 (Bifidus ActiRegularis®), ktorá pomáha regulovať trávenie a Actimel s Lactobacillus casei DN-114 001 (L. casei Imunitass®), ktorý pomáha posilňovať prirodzenú obranyschopnosť organizmu. Viac informácií nájdete na http://www.danone.sk
Danone Slovensko vychádza pri stanovovaní objemu emisií uhlíkových plynov z metodiky organizácie Carbon Trust. Tá hodnotí environmentálne dopady počas celého životného cyklu produktu. V prípade mliečnych výrobkov od prvovýroby, cez skladovanie a dopravu, až po recykláciu odpadov. „Súčasťou nášho zámeru sú aj rôznorodé osvetové projekty, či už interné alebo externé, s cieľom podporiť myšlienku spoločenskej zodpovednosti aj v našom odvetví. Myslíme si, že aktívny prístup k ochrane životného prostredia patrí k filozofii podnikania každej modernej spoločnosti,“ pripomína Zuzana Báto.
Spoločnosť Danone si tento rok pripomenula 90-te výročie jogurtu Danone. Prvé jogurty tejto spoločnosti, pôvodne predávané v lekárňach na odporúčania lekárov, vyrobil Isaac Carasso v roku 1919. Hlavným podnetom bol hromadný výskyt črevných chorôb u malých detí v Barcelone. Nadviazal na prácu nositeľa Nobelovej ceny, profesora Ilju Mečnikova, ktorý sa zaoberal účinkami jogurtu na ľudské zdravie a na tradičné metódy výroby jogurtu na Balkáne. Výroba jogurtov Danone sa rozšírila do Francúzska a neskôr do celého sveta.
V roku 2004 podpísala spoločnosť Danone zmluvu s renomovaným Pasteurovým inštitútom o spoločnom výskume probiotík. Význam výživy a otázky verejného zdravia viedli Danone počas celých 90 rokov jeho existencie k vývoju zdraviu prospešných produktov, medzi ktoré patria okrem iného aj dva probiotické jogurtové výrobky, každý s inou jedinečnou kultúrou a overeným účinkom – Activia s Bifidobacterium animalis subsp. lactis DN-173 010 (Bifidus ActiRegularis®), ktorá pomáha regulovať trávenie a Actimel s Lactobacillus casei DN-114 001 (L. casei Imunitass®), ktorý pomáha posilňovať prirodzenú obranyschopnosť organizmu. Viac informácií nájdete na http://www.danone.sk