|
Správy | Reality | Video | TV program | TV Tipy | Práca | |
Utorok 5.11.2024
|
Autobazár | Dovolenka | Výsledky | Kúpele | Lacné letenky | Lístky |
Meniny má Imrich
|
Ubytovanie | Nákup | Horoskopy | Počasie | Zábava | Kino |
Úvodná strana | Včera Archív správ Nastavenia |
|
Kontakt | Inzercia |
|
Denník - Správy |
|
|
Prílohy |
|
|
Pridajte sa |
|
Ste na Facebooku? Ste na Twitteri? Pridajte sa. |
|
|
|
Mobilná verzia |
ESTA USA |
30. januára 2022
Čo najhorší doplnok do kávy. Poškodí nie len pečeň
Zdraviu prospešné vlastnosti tohto obľúbeného nápoja boli vedecky preukázané nejeden krát. Treba si však zapamätať, že pitie kávy v nadmernom množstve a jej konzumácia s nevhodnými prísadami môže poškodiť naše zdravie.
Zdieľať
Pridanie smotanového prášku do kávy nie je moc dobrý nápad. Tento produkt je napodobeninou skutočnej smotany. Veľmi často obsahuje rastlinný olej a kukuričný sirup. Pitím kávy s touto prísadou dodávate svojmu telu prázdne kalórie a veľké množstvo cukru, kvôli ktorému máte nadváhu a obezitu.
Už dlhú dobu je známe, že nadbytok cukru v strave vedie k rozvoju cukrovky a ďalších vážnych zdravotných problémov. Zapamätajte si, že dať si dve lyžičky cukru do rannej kávy je veľmi nezdravý spôsob, ako začať deň. Zvlásť, keď si k nej dáte svoj obľúbený koláč.
Aspartam je bežne používané umelé sladidlo. Výsledky niektorých vedeckých štúdii potvrdili, že toto sladidlo môže prispieť k rozvoju rakovinových buniek v tele. Alebo môže spôsobovať opakujúce hnačky, ktoré postupne ničia naše črevá.
Najhoršou kombináciou je káva s prídavkom alkoholu. Pravidelné siahanie po tejto zmesi poškodzuje pečeň. Pri súčasnej konzumácii môžu stimulanty narušiť správne fungovanie nervového systému. Naviac, akýkoľvek alkohol v nadmernom množstve má za následok závislosť a postupnú degradáciu všetkých orgánov v ľudskom tele. Na druhej strane sa predávkovanie kofeínom môže prejaviť príliš vysokým krvným tlakom a búšením srdca.
Opatrní by ste mali byť i s kávou podávanou v kaviarňach. Obsahuje rôzne druhy chuťových prísad, ako sú vanilkové, orechové alebo karamelové sirupy. Tieto produkty obsahujú značné množstvo cukru a umelých farbív a príchutí, ktorým by sme sa mali vyhnúť.
Súvisiace články:
Patríte medzi aktívnych konzumentov kávy? Neuveríte, čo urobí káva s vašim telom po vypití (12. 2. 2023)
Majú nahradiť neekologické kapsule. Švajčiari vymysleli kávové gule (6. 9. 2022)
Do roku 2050 bude rásť káva inde ako doposiaľ, polovica oblastí ubudne (30. 1. 2022)
Čo o vás prezradí vaša obľúbená káva? Vyskúšajte si tento test (21. 11. 2021)
Pijete každý deň kávu? Podľa vedcov to môže krátkodobo ovplyvniť váš mozog (20. 2. 2021)
Vedci skúmali vplyv kávy na srdce, toto zistili (3. 3. 2015)
Americký neurológ odhalil ideálny čas pre šálku kávy (7. 11. 2013)
Musia sa dámy niekedy vzdať kávy? (20. 12. 2011)
Seniori sa nemusia báť kávy (13. 10. 2011)
Štyri šálky kávy denne môžu ženy ochrániť pred depresiou (28. 9. 2011)
Opravár s 20 ročnými skúsenosťami radí. Túto vec by ste nikdy nemali prať v práčke
Oravskú galériu vlani navštívilo vyše 70-tisíc návštevníkov, zaujímal ich najmä Slanický ostrov umenia