![]() |
Správy | Reality | Video | TV program | TV Tipy | Práca | |
![]() |
||||||
Nedeľa 13.4.2025
|
Autobazár | Dovolenka | Výsledky | Kúpele | Lacné letenky | Lístky |
![]() |
||||||
Meniny má Aleš
|
Ubytovanie | Nákup | Horoskopy | Počasie | Zábava | Kino |
![]() |
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

"Šéfkuchári ponúknu vo svojich reštauráciách francúzske menu spolu s tradičným francúzskym aperitívom, predjedlo, hlavné jedlo, francúzsky syr, dezert a francúzske vína,“ uviedla v súvislosti s piatym ročníkom podujatia Bronislava Sinčáková z tlačového oddelenia Veľvyslanectva Francúzskej republiky na Slovensku.
Projekt Chuť Francúzska inicioval francúzsky šéfkuchár Alain Ducasse a Ministerstvo zahraničných vecí a medzinárodného rozvoja Francúzska s cieľom osláviť francúzsku gastronómiu. Podujatie sa každoročne koná v mesiaci marec, ktorý je venovaný frankofónii, oslave francúzskeho jazyka a kultúry.
"Okrem zúčastnených reštaurácií v 150 krajinách sveta pozývajú na večeru „a la française" aj zastupiteľské úrady FR. Veľvyslanec Francúzska na Slovensku, Christophe Léonzi pozýva objaviť chuť Francúzska osobnosti slovenského politického a kultúrneho života.
Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR