|
Správy | Reality | Video | TV program | TV Tipy | Práca | |
Streda 4.12.2024
|
Autobazár | Dovolenka | Výsledky | Kúpele | Lacné letenky | Lístky |
Meniny má Barbora
|
Ubytovanie | Nákup | Horoskopy | Počasie | Zábava | Kino |
Úvodná strana | Včera Archív správ Nastavenia |
|
Kontakt | Inzercia |
|
Denník - Správy |
|
|
Prílohy |
|
|
Pridajte sa |
|
Ste na Facebooku? Ste na Twitteri? Pridajte sa. |
|
|
|
Mobilná verzia |
ESTA USA |
02. marca 2006
Český minister bojoval proti panike z vtáčej chrípky konzumáciou stehienka
Nebojte sa vtáčej chrípky, vyhlásil dnes český minister poľnohospodárstva Jan Mládek a s chuťou sa zahryzol do kuracieho stehienka.
Zdieľať
Pokúsil sa tak upokojiť obavy českých spotrebiteľov z konzumácie hydiny kvôli šíreniu nebezpečnej nákazy v Európe.
Minister za týmto účelom pozval novinárov, zástupcov hydinárskeho priemyslu a veterinárnych inšpektorov na raňajky, na ktorých servíroval široké spektrum výrobkov z hydinového mäsa.
"Riziko nákazy z českej hydiny neexistuje. Naši chovatelia a výrobcovia dodržujú prísnejšie podmienky ako kdekoľvek inde," zdôraznil Mládek pred prestretým stolom, na ktorom nechýbala pečená či údená kuracinka, hydinová tlačenka, sekaná, šunka, kyslé uhorky alebo biele víno.
Prípravou raňajok reagoval minister na pokles predaja hydinového mäsa v Českej republike, aj napriek tomu, že na českom území sa zatiaľ prítomnosť vírusu nepotvrdila.
Šéf rezortu poľnohospodárstva podľa webovej stránky idnes ubezpečil Čechov, že nie je žiaden dôvod na paniku, ak budú pri konzumácii hydiny dodržovať základné hygienické návyky.
"Umývajte si ruky, neukladajte surové mäso k iným čerstvým potravinám a nejedzte ho v surovom stave," odkázal minister občanom ČR.
Mládek tiež apeloval na Čechov, aby nakupovali kvalitné hydinové výrobky od českých výrobcov a nenechali sa zlákať nízkymi cenami dovážaného mäsa v obchodných reťazcoch.
"Riziko nákazy z českej hydiny neexistuje. Naši chovatelia a výrobcovia dodržujú prísnejšie podmienky ako kdekoľvek inde," zdôraznil Mládek pred prestretým stolom, na ktorom nechýbala pečená či údená kuracinka, hydinová tlačenka, sekaná, šunka, kyslé uhorky alebo biele víno.
Prípravou raňajok reagoval minister na pokles predaja hydinového mäsa v Českej republike, aj napriek tomu, že na českom území sa zatiaľ prítomnosť vírusu nepotvrdila.
Šéf rezortu poľnohospodárstva podľa webovej stránky idnes ubezpečil Čechov, že nie je žiaden dôvod na paniku, ak budú pri konzumácii hydiny dodržovať základné hygienické návyky.
"Umývajte si ruky, neukladajte surové mäso k iným čerstvým potravinám a nejedzte ho v surovom stave," odkázal minister občanom ČR.
Mládek tiež apeloval na Čechov, aby nakupovali kvalitné hydinové výrobky od českých výrobcov a nenechali sa zlákať nízkymi cenami dovážaného mäsa v obchodných reťazcoch.
(TASR)
<< predchádzajúci článok
Slovanet: Nové podmienky ST ohrozujú alternatívnych internetových operátorov
Slovanet: Nové podmienky ST ohrozujú alternatívnych internetových operátorov