|
Správy | Reality | Video | TV program | TV Tipy | Práca | |
Pondelok 23.12.2024
|
Autobazár | Dovolenka | Výsledky | Kúpele | Lacné letenky | Lístky |
Meniny má Nadežda
|
Ubytovanie | Nákup | Horoskopy | Počasie | Zábava | Kino |
Úvodná strana | Včera Archív správ Nastavenia |
|
Kontakt | Inzercia |
|
Denník - Správy |
|
|
Prílohy |
|
|
Pridajte sa |
|
Ste na Facebooku? Ste na Twitteri? Pridajte sa. |
|
|
|
Mobilná verzia |
ESTA USA |
18. septembra 2013
Česko-slovenská rivalita sa preniesla aj do kuchyne
Na Slovensku a v Českej republike sa predstavil nový kulinársky koncept. Každý týždeň dvaja šéfkuchári, Slovák Marcel Ihnačák a Čech Roman Paulus, predstavia v gastronomickom súboji svoje ...
Zdieľať
Bratislava 18. septembra (TASR) – Na Slovensku a v Českej republike sa predstavil nový kulinársky koncept. Každý týždeň dvaja šéfkuchári, Slovák Marcel Ihnačák a Čech Roman Paulus, predstavia v gastronomickom súboji svoje vlastné recepty, ktorých bude spájať jedna ingrediencia.
Myšlienka na vytvorenie takéhoto projektu vznikla na základe prieskumu. Podľa jeho výsledkov viac ako tri štvrtiny Slovákov a Čechov najčastejšie varia doma. Cieľom projektu je ukázať, ako variť chutne, jednoducho, zdravo a pritom čo najlacnejšie.
Obaja vybraní šéfkuchári majú bohaté skúsenosti s gastronómiou. Paulus pôsobil napríklad v Londýne alebo na zaoceánskej lodi Queeen Elisabeth II a absolvoval viacero stáží a školení po celom svete. „Najlepšie sa varí z čerstvých surovín a dnes to naozaj nie je problém, všetko dostanete kúpiť čerstvé. Ja som za to – nakúpiť a hneď uvariť. Jedálny lístok by sme mali prispôsobiť zrýchlenému životnému štýlu – takže variť ľahšie, zdravie a rýchlejšie,“ priblížil Paulus.
Slovenský šéfkuchár Ihnačák už ako 23 ročný obsluhoval v pražskej reštaurácii osobnosti ako Karel Gott, Sean Connery či Calvin Klein. Dva roky pôsobil aj v reštaurácii Jamieho Olivera. „Ja som mal šťastie na dobrých učiteľov. Jedným z nich bol aj Jamie Oliver, ktorý ma naučil variť s radosťou. To je pri varení veľmi dôležité, pretože variť s radosťou je krajšie ako variť z povinnosti. Moje recepty nebudú príliš prekombinované, skôr budú zahŕňať len zopár ingrediencií, ktoré budú hlavne zdravé a skôr zeleninové,“ objasnil Ihnačák.
V rámci projektu budú môcť záujemcovia na webovej stránke www.kuchynalidla.sk nájsť každý týždeň dva nové recepty, ktoré budú tematicky ladené k jednej surovine. Novovytvorená stránka bude obsahovať videá, rady a triky na spracovanie a prípravu jedál v kuchyni.
Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR
Foto: kuchynalidla.sk
Myšlienka na vytvorenie takéhoto projektu vznikla na základe prieskumu. Podľa jeho výsledkov viac ako tri štvrtiny Slovákov a Čechov najčastejšie varia doma. Cieľom projektu je ukázať, ako variť chutne, jednoducho, zdravo a pritom čo najlacnejšie.
Obaja vybraní šéfkuchári majú bohaté skúsenosti s gastronómiou. Paulus pôsobil napríklad v Londýne alebo na zaoceánskej lodi Queeen Elisabeth II a absolvoval viacero stáží a školení po celom svete. „Najlepšie sa varí z čerstvých surovín a dnes to naozaj nie je problém, všetko dostanete kúpiť čerstvé. Ja som za to – nakúpiť a hneď uvariť. Jedálny lístok by sme mali prispôsobiť zrýchlenému životnému štýlu – takže variť ľahšie, zdravie a rýchlejšie,“ priblížil Paulus.
Slovenský šéfkuchár Ihnačák už ako 23 ročný obsluhoval v pražskej reštaurácii osobnosti ako Karel Gott, Sean Connery či Calvin Klein. Dva roky pôsobil aj v reštaurácii Jamieho Olivera. „Ja som mal šťastie na dobrých učiteľov. Jedným z nich bol aj Jamie Oliver, ktorý ma naučil variť s radosťou. To je pri varení veľmi dôležité, pretože variť s radosťou je krajšie ako variť z povinnosti. Moje recepty nebudú príliš prekombinované, skôr budú zahŕňať len zopár ingrediencií, ktoré budú hlavne zdravé a skôr zeleninové,“ objasnil Ihnačák.
V rámci projektu budú môcť záujemcovia na webovej stránke www.kuchynalidla.sk nájsť každý týždeň dva nové recepty, ktoré budú tematicky ladené k jednej surovine. Novovytvorená stránka bude obsahovať videá, rady a triky na spracovanie a prípravu jedál v kuchyni.
Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR