![]() |
Správy | Reality | Video | TV program | TV Tipy | Práca | |
![]() |
||||||
Štvrtok 6.3.2025
|
Autobazár | Dovolenka | Výsledky | Kúpele | Lacné letenky | Lístky |
![]() |
||||||
Meniny má Radoslav, Radoslava
|
Ubytovanie | Nákup | Horoskopy | Počasie | Zábava | Kino |
![]() |
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Čerstvé novinky v jesennom menu Grand Hotela Kempinski
Šéfkuchár Grand Hotela Kempinski vo Vysokých Tatrách Tomáš Tejbus
Zdieľať

“Jesenné menu sme pripravili na veľmi tradičnom lokálnom a sezónnom základe. Obohatili sme ho o ingrediencie ako domáca šafranová majonéza či hľuzovkové oleje. Kačacia paštéta, ktorú servírujeme, obsahuje 80 % slovenskej foie gras a dbáme na to, aby sme ponúkali hosťom veľmi kvalitnú divinu,” hovorí o moderných aj tradičných špecialitách v novom menu Tomáš Tejbus. Dodáva, že pri príprave jedál používajú v hotelovej kuchyni tie najmodernejšie techniky, napríklad sous-vide, dehydrovanie alebo konfitovanie.
“V jesennom menu Grand Restaurant sme zredukovali ingrediencie, z ktorých pozostávajú jednotlivé jedlá, a to tak, aby viac vynikla ich chuť,” prezrádza Tomáš Tejbus o menu, ktoré nesie už len jeho rukopis. V hotelovej kuchyni totiž prišlo k zmene a od októbra vedie kuchyňu sám. Duo šéfkuchárov sa totiž rozhodol opustiť Jozef Breza a svoje skúsenosti získané pod záštitou značky Kempinski zúročí na novom mieste.
Okrem jedál z menu si hostia môžu každý deň pochutnať na špecialite šéfkuchára. “Každý deň pripravujeme špeciálny chod, v ktorom využívame aj ingrediencie, ktoré nie sú zo Slovenska. Napríklad morské ryby, austrálske a juhoamerické mäsá, špeciálny druhy bravčoviny, hydiny či diviny,” hovorí Tomáš Tejbus o špecialite
šéfkuchára a dodáva, že zaujímavosťou je, že na kreatíve špeciality sa podieľa celý tím.
Ako sladkú bodku za gurmánskym zážitkom si môžu hostia dopriať flambované palacinky, pečené jablko s vanilkovým krémom alebo si vyberú z bohatého výberu sorbetov a zmzliny. Kombináciou, ktorá stojí za ochutnanie, je určite syr Vršatec s orechmi a bielou čokoládou so sektom Kempinski.
Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR