|
Správy | Reality | Video | TV program | TV Tipy | Práca | |
Štvrtok 21.11.2024
|
Autobazár | Dovolenka | Výsledky | Kúpele | Lacné letenky | Lístky |
Meniny má Elvíra
|
Ubytovanie | Nákup | Horoskopy | Počasie | Zábava | Kino |
Úvodná strana | Včera Archív správ Nastavenia |
|
Kontakt | Inzercia |
|
Denník - Správy |
|
|
Prílohy |
|
|
Pridajte sa |
|
Ste na Facebooku? Ste na Twitteri? Pridajte sa. |
|
|
|
Mobilná verzia |
ESTA USA |
26. septembra 2013
Centrum Bratislavy zaplnia jedlá zo Záhoria i Malokarpatského regiónu
Špeciality z Bratislavy, Záhoria, Podunajska či Malokarpatského regiónu sa budú dať oddnes ochutnávať na bratislavskom Primaciálnom námestí. Na tri dni totiž ...
Zdieľať
Ilustračné foto Foto: TASR/Michal Svítok
Bratislava 26. septembra (TASR) - Špeciality z Bratislavy, Záhoria, Podunajska či Malokarpatského regiónu sa budú dať oddnes ochutnávať na bratislavskom Primaciálnom námestí. Na tri dni totiž centrum mesta zaplnia Dni regionálnej kuchyne Bratislavy. Otvorené budú každý deň od 11.00 do 22.00 h."Bratislavská kuchyňa sa predstaví napríklad pečeným bravčovým kolenom s kapustovým šalátom a pre milovníkov múčnikov budú pripravené tradičné makové a orechové Bratislavské rožky," vraví vedúca referátu mediálnej komunikácie hlavného mesta Daniela Rodinová. Podunajská kuchyňa bude zase lákať pečenou krvavničkou s pečenými zemiakmi, huspeninou či sladkými sadelníkmi. Záhorácka ponúkne hovädzie varené s domácou chrenovou omáčkou a kysnutý slivkový koláč s mrveničkou. "V rámci Malokarpatskej kuchyne bude možné ochutnať restovanú husaciu pečeň na slanine a červenom víne či rôzne lokše," dodala Rodinová.
Dni regionálnej kuchyne nadväzujú na niekoľko kulinárskych podujatí, ktoré organizovala bratislavská samospráva s privátnymi partnermi, napríklad Špargľové dni, Jahodové dni či Tekvicovo-hubové dni. Dni regionálnej kuchyne potrvajú do soboty 28. septembra.
Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR