![]() |
Správy | Reality | Video | TV program | TV Tipy | Práca | |
![]() |
||||||
Utorok 4.3.2025
|
Autobazár | Dovolenka | Výsledky | Kúpele | Lacné letenky | Lístky |
![]() |
||||||
Meniny má Kazimír
|
Ubytovanie | Nákup | Horoskopy | Počasie | Zábava | Kino |
![]() |
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
26. septembra 2013
Centrum Bratislavy zaplnia jedlá zo Záhoria i Malokarpatského regiónu
Špeciality z Bratislavy, Záhoria, Podunajska či Malokarpatského regiónu sa budú dať oddnes ochutnávať na bratislavskom Primaciálnom námestí. Na tri dni totiž ...
Zdieľať

"Bratislavská kuchyňa sa predstaví napríklad pečeným bravčovým kolenom s kapustovým šalátom a pre milovníkov múčnikov budú pripravené tradičné makové a orechové Bratislavské rožky," vraví vedúca referátu mediálnej komunikácie hlavného mesta Daniela Rodinová. Podunajská kuchyňa bude zase lákať pečenou krvavničkou s pečenými zemiakmi, huspeninou či sladkými sadelníkmi. Záhorácka ponúkne hovädzie varené s domácou chrenovou omáčkou a kysnutý slivkový koláč s mrveničkou. "V rámci Malokarpatskej kuchyne bude možné ochutnať restovanú husaciu pečeň na slanine a červenom víne či rôzne lokše," dodala Rodinová.
Dni regionálnej kuchyne nadväzujú na niekoľko kulinárskych podujatí, ktoré organizovala bratislavská samospráva s privátnymi partnermi, napríklad Špargľové dni, Jahodové dni či Tekvicovo-hubové dni. Dni regionálnej kuchyne potrvajú do soboty 28. septembra.
Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR