|
Správy | Reality | Video | TV program | TV Tipy | Práca | |
Piatok 15.11.2024
|
Autobazár | Dovolenka | Výsledky | Kúpele | Lacné letenky | Lístky |
Meniny má Leopold
|
Ubytovanie | Nákup | Horoskopy | Počasie | Zábava | Kino |
Úvodná strana | Včera Archív správ Nastavenia |
|
Kontakt | Inzercia |
|
Denník - Správy |
|
|
Prílohy |
|
|
Pridajte sa |
|
Ste na Facebooku? Ste na Twitteri? Pridajte sa. |
|
|
|
Mobilná verzia |
ESTA USA |
17. augusta 2014
Cambridgeská univerzita hľadá záujemcu o ´doktorát z čokolády´
Vedci i milovníci čokolády majú šancu získať doktorát z čokolády na univerzite v britskom Cambridgi. Jej odbor chemického inžinierstva a biotechnológie hľadá výskumníka, ktorý by zabránil ...
Zdieľať
Foto: TASR/AP
Londýn 16. augusta (TASR) - Vedci i milovníci čokolády majú šancu získať doktorát z čokolády na univerzite v britskom Cambridgi. Jej odbor chemického inžinierstva a biotechnológie hľadá výskumníka, ktorý by zabránil topeniu sa čokolády v teplej klíme, informovala dnes BBC.Jeho úlohou bude "preskúmať faktory, ktoré umožnia čokoláde, ktorá sa topí pri teplote blízkej teplote ľudského tela, aby zostala v pevnom stave a udržala si kvalitatívne vlastnosti vyžadované zákazníkmi ako keby bola uskladnená a predávaná v miernom pásme". Záujemcovia o štúdium čokolády sa majú prihlásiť do 29. augusta, uviedla BBC. Projekt univerzity je "prevažne experimentálny", ale vyžaduje si dobré matematické schopnosti, varovala.
Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR