![]() |
Správy | Reality | Video | TV program | TV Tipy | Práca | |
![]() |
||||||
Utorok 4.3.2025
|
Autobazár | Dovolenka | Výsledky | Kúpele | Lacné letenky | Lístky |
![]() |
||||||
Meniny má Kazimír
|
Ubytovanie | Nákup | Horoskopy | Počasie | Zábava | Kino |
![]() |
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
17. augusta 2014
Cambridgeská univerzita hľadá záujemcu o ´doktorát z čokolády´
Vedci i milovníci čokolády majú šancu získať doktorát z čokolády na univerzite v britskom Cambridgi. Jej odbor chemického inžinierstva a biotechnológie hľadá výskumníka, ktorý by zabránil ...
Zdieľať

Jeho úlohou bude "preskúmať faktory, ktoré umožnia čokoláde, ktorá sa topí pri teplote blízkej teplote ľudského tela, aby zostala v pevnom stave a udržala si kvalitatívne vlastnosti vyžadované zákazníkmi ako keby bola uskladnená a predávaná v miernom pásme". Záujemcovia o štúdium čokolády sa majú prihlásiť do 29. augusta, uviedla BBC. Projekt univerzity je "prevažne experimentálny", ale vyžaduje si dobré matematické schopnosti, varovala.
Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR