|
Správy | Reality | Video | TV program | TV Tipy | Práca | |
Nedeľa 22.12.2024
|
Autobazár | Dovolenka | Výsledky | Kúpele | Lacné letenky | Lístky |
Meniny má Adela
|
Ubytovanie | Nákup | Horoskopy | Počasie | Zábava | Kino |
Úvodná strana | Včera Archív správ Nastavenia |
|
Kontakt | Inzercia |
|
Denník - Správy |
|
|
Prílohy |
|
|
Pridajte sa |
|
Ste na Facebooku? Ste na Twitteri? Pridajte sa. |
|
|
|
Mobilná verzia |
ESTA USA |
21. mája 2014
Bratislavský hrad bude voňať gurmánskymi špecialitami
Nádvorím Bratislavského hradu budú od štvrtka až do nedele rozvoniavať kulinárske špeciality vychýrených domácich i zahraničných kuchárov. Už vo štvrtok podvečer tu totiž štartuje ...
Zdieľať
BRATISLAVA 21. mája (WEBNOVINY) - Nádvorím Bratislavského hradu budú od štvrtka až do nedele rozvoniavať kulinárske špeciality vychýrených domácich i zahraničných kuchárov.
Už vo štvrtok podvečer tu totiž štartuje gurmánsky Slovak Food Festival 2014, na ktorom sa predstaví 60 vystavovateľov. Návštevníci sa môžu tešiť na posedenie pri kvalitnom víne i na víkendové ochutnávky jedál z viacerých kútov sveta či bohatý program. Agentúru SITA o tom informovala Martina Halušková z bratislavského magistrátu.
Obrazom: Slovak Food Festival 2013
Hody sa začnú posedením pri víne
Gurmánsky Slovak Food Festival sa v Bratislave koná už po piaty raz a záštitu nad podujatím prevzal bratislavský primátor Milan Ftáčnik. Kulinárske hody odštartuje vo štvrtok posedenie pri víne s ponukou vín zo Slovenska, Česka, Španielska či Grécka. Gurmánsky festival sa potom začne v piatok o 12:00. Do nedele budú môcť návštevníci ochutnať špeciality z domácej i svetovej kuchyne.
V ponuke budú okrem slovenských špecialít aj netradičné lahôdky z japonskej, mexickej či gruzínskej kuchyne. Šéfkuchár Marek Ort predvedie svoje umenie v Pilzner Urquell Zóne. Štýly čapovania piva návštevníkov predvedie Martin Repaský, ochutnať budú môcť aj nepasterizované a nefiltrované pivo dovezené špeciálne na túto príležitosť z plzenského pivovaru. Otvorená bude Pivná cesta, kde sa prítomní dozvedia aj niečo o 172 rokov starej histórii piva.
Variť sa bude chutne a zdravo
Motívom tohtoročného gurmánskeho festivalu je "chutne a zdravo". Pripravených je aj viacero kulinárskych súťaží, hľadať sa bude majster Slovenska v otváraní ustríc a svoje kuchárske schopnosti si zmerajú aj tímy z médií.
V nedeľu návštevníkom naživo navarí známy český kuchár Zdeněk Pohlreich. Na svoje si prídu aj malí návštevníci, ktorí sa v detskom kútiku naučia zdravo navariť. A po dobrom jedle sa detičky naučia aj to, ako hravo umývať zúbky. Bližšie informácie a podrobný program je na internetovej stránke www.slovakfoodfestival.sk a na stránke mesta Bratislava.sk.
Už vo štvrtok podvečer tu totiž štartuje gurmánsky Slovak Food Festival 2014, na ktorom sa predstaví 60 vystavovateľov. Návštevníci sa môžu tešiť na posedenie pri kvalitnom víne i na víkendové ochutnávky jedál z viacerých kútov sveta či bohatý program. Agentúru SITA o tom informovala Martina Halušková z bratislavského magistrátu.
Obrazom: Slovak Food Festival 2013
Hody sa začnú posedením pri víne
Gurmánsky Slovak Food Festival sa v Bratislave koná už po piaty raz a záštitu nad podujatím prevzal bratislavský primátor Milan Ftáčnik. Kulinárske hody odštartuje vo štvrtok posedenie pri víne s ponukou vín zo Slovenska, Česka, Španielska či Grécka. Gurmánsky festival sa potom začne v piatok o 12:00. Do nedele budú môcť návštevníci ochutnať špeciality z domácej i svetovej kuchyne.
V ponuke budú okrem slovenských špecialít aj netradičné lahôdky z japonskej, mexickej či gruzínskej kuchyne. Šéfkuchár Marek Ort predvedie svoje umenie v Pilzner Urquell Zóne. Štýly čapovania piva návštevníkov predvedie Martin Repaský, ochutnať budú môcť aj nepasterizované a nefiltrované pivo dovezené špeciálne na túto príležitosť z plzenského pivovaru. Otvorená bude Pivná cesta, kde sa prítomní dozvedia aj niečo o 172 rokov starej histórii piva.
Variť sa bude chutne a zdravo
Motívom tohtoročného gurmánskeho festivalu je "chutne a zdravo". Pripravených je aj viacero kulinárskych súťaží, hľadať sa bude majster Slovenska v otváraní ustríc a svoje kuchárske schopnosti si zmerajú aj tímy z médií.
V nedeľu návštevníkom naživo navarí známy český kuchár Zdeněk Pohlreich. Na svoje si prídu aj malí návštevníci, ktorí sa v detskom kútiku naučia zdravo navariť. A po dobrom jedle sa detičky naučia aj to, ako hravo umývať zúbky. Bližšie informácie a podrobný program je na internetovej stránke www.slovakfoodfestival.sk a na stránke mesta Bratislava.sk.