17. januára 2019
Ilustračná snímka. Foto: TASR/APMadrid 17. januára (TASR) - Futbalový klub FC Barcelona čelí možnému vylúčeniu z Kráľovského španielskeho pohára. Podľa prezidenta UD Levante Francisca Javiera Catalana nastúpil za Kataláncov neoprávnene v prvom osemfinálovom zápase Juan Brandariz.
Obranca dostal dištanc za žltú kartu, ktorú inkasoval v dueli
"béčka" FC Barcelona v druhej najvyššej súťaži a podľa Catalana nemal hrať v nasledujúcom zápase Copa del Rey proti jeho klubu.
"Akokoľvek dopadne odveta, v piatok budeme riešiť túto záležitosť s Kráľovskou španielskou futbalovou federáciou," citovala šéfa Levante agentúra AFP. Vedenie
"Blaugranas" sa odvoláva na novembrovú úpravu pravidiel, podľa ktorej sa trest za žlté karty v ligových súťažiach neprenáša do pohára.
Levante zvíťazilo v úvodnom stretnutí na domácom ihrisku 2:1.
Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR