|
Správy | Reality | Video | TV program | TV Tipy | Práca | |
Pondelok 23.12.2024
|
Autobazár | Dovolenka | Výsledky | Kúpele | Lacné letenky | Lístky |
Meniny má Nadežda
|
Ubytovanie | Nákup | Horoskopy | Počasie | Zábava | Kino |
Úvodná strana | Včera Archív správ Nastavenia |
|
Kontakt | Inzercia |
|
Denník - Správy |
|
|
Prílohy |
|
|
Pridajte sa |
|
Ste na Facebooku? Ste na Twitteri? Pridajte sa. |
|
|
|
Mobilná verzia |
ESTA USA |
04. júna 2010
Bob Blumer predstavil na Slovensku surrealistický štýl varenia
Tagy: Bob Blumer
Vychytený kuchár a hviezda amerických televíznych šou Bob Blumer neostal svojej povesti nič dlžný a zažiaril aj na Slovensku.
Zdieľať
Ako svetovo najznámejší predstaviteľ surrealistického štýlu varenia pripravil pre hostí prestížneho spoločenského podujatia spoločnosti Orange Slovensko nezabudnuteľný zážitok z nekonvenčnej prípravy jedál, aké na Slovensku doposiaľ ešte nikto neochutnal.
Bobova kariéra kuchárskeho mága odštartovala v roku 1991 po vydaní jeho prvej knihy „The Surreal Gourmet: Real Food for Pretend Chefs“. Svojmu úspechu vďačí paradoxne za chýbajúce formálne kuchárske vzdelanie, ktoré však vyvážil originálnym a dovtedy nevšedným prístupom k vareniu. Tri roky po úspešnom vydaní knižnej prvotiny spôsobil ďalšiu malú revolúciu v prístupe k vareniu. V knihe „The Surreal Gourmet Entertains: High-fun, Low-Stress Dinner Parties for 6 – 12“ vyhlásil, že aj tí, ktorí nemajú práve ideálne podmienky na varenie, môžu ohúriť svojich priateľov vynikajúcim a nezabudnuteľným večierkom. Snáď najväčší úspech zožal so svojou treťou publikáciou „Off The Eaten Path: Inspired Recipes for Adventurous Cooks“, ktorá získala ocenenie na prestížnom veľtrhu kuchárskych kníh vo francúzskom Perigueux. Trojmesačné turné, ktoré po jej vydaní absolvoval, mohli vidieť aj slovenskí diváci.
Najväčšiu slávu však priniesli Bobovi Blumerovi práve početné vystúpenia v televíznych reláciách v Spojených štátoch a v Kanade, kde ho poznajú najmä ako autora a hlavnú hviezdu vlastnej relácie o varení pod názvom „Surreal Gourmet“. Získal za ňu dokonca cenu Gemini award za najlepšiu informačnú reláciu. Dodnes ju vysielajú televízie vo viac ako tridsiatich krajinách po celom svete. V súčasnosti však hosťuje svoju novú šou Glutton for punishment, v ktorej súťaží s majstrami vo svojom obore – či už ide o miešanie kokteilov v Las Vegas alebo účasť na súťaži v jedení chilli v Novom Mexiku.
„Chutné jedlo sa dá pripraviť aj tradičným spôsobom, ale ak zapojíte fantáziu a otvoríte sa aj neočakávaným kombináciam surovín máte šancu zaujať svojich hostí tak, že si o vašej kuchyni budú ešte roky rozprávať ako o prekvapujúcom kulinárskom zážitku,“ poradil Bob Blumer hosťom jarného spoločenského eventu Taste of Art, ktorého hostiteľom bola spoločnosť Orange Slovensko. „Teší ma, že po úspechu minuloročného podujatia Taste of Art mali naši hostia možnosť vyskúšať si po úžasnej talianskej kuchyni pravý surrealizmus na tanieri. Bob si všetkých získal svojim jedinečným šarmom a verím, že mnohých inšpiroval k tomu, aby skúsili uvariť niečo nové aj u seba doma,“ hodnotí uplynulý večer Andrea Cocherová, riaditeľka úseku komunikácie a značky spoločnosti Orange Slovensko.
Bob pripravil pre hostí skutočne nevídané špeciality a vo svojej originálnej kuchárskej show im ukázal rozdiel medzi klasickou prípravou jedla a nevšedným, surrealistickým prístupom. Predviedol to napríklad aj na príprave hlavného jedla. Najprv ho totiž naservíroval tradičným spôsobom: grilované mäso, varené zemiaky a cvikla na klasickom tanieri. Nato predviedol umenie surrealistického gurmána „artful trompe l´oeil“ – marinovaná jahňacia kotleta so zemiakovým pyré s cviklou, ktorými vyčaril z hlavného jedla ilúziu mini dezertu. Nemenej zaujímavá bola aj príprava samotného dezertu: ten, servírovaný v ozajstnej vaječnej škrupine, kde ovocné pyré a krém z bielej čokolády vytvorili ilúziu vajca na mäkko úplne zatienil klasický pohár naplnený krémom, ovocím a napolitánkou. Svoje surrealistické umenie predviedol Bob Blumer aj v hoteli Sheraton, kde prítomným zástupcom médií vyčaril priamo pred očami niekoľko chutných špecialít, ktoré sú známe aj z jeho televíznych show.
Bob Blumer
Bob Blumer, prezývaný aj gastronaut, je jedným z najväčších experimentátorov medzi súčasnými kuchármi. Je známy pre svoj surrealistický prístup k vareniu, ktorý sa vyznačuje inovatívnymi postupmi, nezvyklou kombináciou surovín, netradičnými chuťami, ale aj noblesou, humorom a správnou dávkou adrenalínu. Pôvodom Kanaďan, v súčasnosti žijúci v Hollywoode, sa preslávil účinkovaním vo vlastných televíznych reláciách a hosťovaním v mnohých ďalších obľúbených televíznych programoch.
Bobova kariéra kuchárskeho mága odštartovala v roku 1991 po vydaní jeho prvej knihy „The Surreal Gourmet: Real Food for Pretend Chefs“. Svojmu úspechu vďačí paradoxne za chýbajúce formálne kuchárske vzdelanie, ktoré však vyvážil originálnym a dovtedy nevšedným prístupom k vareniu. Tri roky po úspešnom vydaní knižnej prvotiny spôsobil ďalšiu malú revolúciu v prístupe k vareniu. V knihe „The Surreal Gourmet Entertains: High-fun, Low-Stress Dinner Parties for 6 – 12“ vyhlásil, že aj tí, ktorí nemajú práve ideálne podmienky na varenie, môžu ohúriť svojich priateľov vynikajúcim a nezabudnuteľným večierkom. Snáď najväčší úspech zožal so svojou treťou publikáciou „Off The Eaten Path: Inspired Recipes for Adventurous Cooks“, ktorá získala ocenenie na prestížnom veľtrhu kuchárskych kníh vo francúzskom Perigueux. Trojmesačné turné, ktoré po jej vydaní absolvoval, mohli vidieť aj slovenskí diváci.
Najväčšiu slávu však priniesli Bobovi Blumerovi práve početné vystúpenia v televíznych reláciách v Spojených štátoch a v Kanade, kde ho poznajú najmä ako autora a hlavnú hviezdu vlastnej relácie o varení pod názvom „Surreal Gourmet“. Získal za ňu dokonca cenu Gemini award za najlepšiu informačnú reláciu. Dodnes ju vysielajú televízie vo viac ako tridsiatich krajinách po celom svete. V súčasnosti však hosťuje svoju novú šou Glutton for punishment, v ktorej súťaží s majstrami vo svojom obore – či už ide o miešanie kokteilov v Las Vegas alebo účasť na súťaži v jedení chilli v Novom Mexiku.
Tagy: Bob Blumer