|
Správy | Reality | Video | TV program | TV Tipy | Práca | |
Utorok 24.12.2024
|
Autobazár | Dovolenka | Výsledky | Kúpele | Lacné letenky | Lístky |
Meniny má Adam a Eva
|
Ubytovanie | Nákup | Horoskopy | Počasie | Zábava | Kino |
Úvodná strana | Včera Archív správ Nastavenia |
|
Kontakt | Inzercia |
|
Denník - Správy |
|
|
Prílohy |
|
|
Pridajte sa |
|
Ste na Facebooku? Ste na Twitteri? Pridajte sa. |
|
|
|
Mobilná verzia |
ESTA USA |
17. februára 2017
Bistro pre bežných ľudí sa omylom stalo nositeľom michelinskej hviezdy
Bistro Le Bouche a oreille vo francúzskom meste Bourges v departmente Cher, ktoré sa začiatkom februára stalo omylom nositeľom hviezdičky legendárneho kulinárneho sprievodcu ...
Zdieľať
Ilustračné foto Foto: TASR
Paríž 17. februára (TASR) - Bistro Le Bouche a oreille vo francúzskom meste Bourges v departmente Cher, ktoré sa začiatkom februára stalo omylom nositeľom hviezdičky legendárneho kulinárneho sprievodcu Michelin, nezvláda teraz nápor hostí, informoval dnes spravodajský portál LCI.Sprievodca Michelin je najznámejší a najvplyvnejší hodnotiteľ reštaurácií vo svete. Vychádza od roku 1900 a má trojhviezdičkový systém oceňovania kvality jedla v reštauráciách.
Zostavovatelia rebríčka pre rok 2017 si však pomýlili bistro v kraji Cher, kde obedové menu stojí 12,50 eura, s rovnomenným podnikom v meste Boutervilliers v departemente Essonne, kde sa za obed platí 48 eur. Kvôli technickej chybe bola totiž v rebríčku niekoľko dní chybne uvedená adresa druhého z podnikov, a tak zástupy gurmánov smerovali do malého bistra v kraji Cher. Táto chyba sa objavila len v elektronickej verzii michelinského sprievodcu, v tlačenej už nie.
Majiteľka bistra Le Bouche a oreille v Bourges sa teraz sťažuje, že nápor hostí nezvláda. "Prichádzajú stále noví klienti. Chcú stolíky pre dvoch, troch ľudí, ale my nemáme také veľké priestory a na všetku robotu iba štvoro rúk," vysvetlila Véronique Jacquetová.
Pravý majiteľ michelinskej hviezdičky zaujal inšpektorov Michelinu hovädzím po burgundsky a chobotnicami so zemiakovými hranolčekmi. Všetky jedlá sú tam vraj veľmi chutné a pripravené v kuchyni reštaurácie. Véronique sa pre LCI vyjadrila, že rovnako sa varí aj v jej bistre, len ešte "na dôvažok aj s láskou". Potom už ani nezáleží na tom, či reštaurácia má alebo nemá michelinskú hviezdu, dodala.
Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR