|
Správy | Reality | Video | TV program | TV Tipy | Práca | |
Štvrtok 14.11.2024
|
Autobazár | Dovolenka | Výsledky | Kúpele | Lacné letenky | Lístky |
Meniny má Irma
|
Ubytovanie | Nákup | Horoskopy | Počasie | Zábava | Kino |
Úvodná strana | Včera Archív správ Nastavenia |
|
Kontakt | Inzercia |
|
Denník - Správy |
|
|
Prílohy |
|
|
Pridajte sa |
|
Ste na Facebooku? Ste na Twitteri? Pridajte sa. |
|
|
|
Mobilná verzia |
ESTA USA |
29. septembra 2014
Bestseller Sushi v dushi bude mať podľa jeho autorky pokračovanie
Kniha Sushi v dushi
Zdieľať
Kniha Sushi v dushi Foto: TASR/Ján Siman
Revúca 29. septembra (TASR) - Kniha Sushi v dushi, ktorá sa stala na Slovensku bestsellerom, bude mať pokračovanie. Na stretnutí s obyvateľmi Revúcej to povedala jej autorka Denisa Ogino. Počas diskusie sa však hovorilo aj o súčasnom živote v Japonsku s pohľadu Slovenky či o bežných japonských jedlách, ktoré si môžu pripraviť aj Slováci.Spisovateľka Denisa Ogino prežila v Japonsku desať rokov. Rodáčka z Handlovej, ktorej korene siahajú aj na Gemer, žije v súčasnosti v obci Konská v okrese Žilina. Pred časom pracovala ako tanečnica v banskobystrickom podniku. Tam dostala ponuku na prácu v Japonsku. Ako klubová tanečnica sa tam zoznámila s budúcim manželom Shigem. "Niekedy sa musíte stať Japonkou, aby vás konečne muž miloval. V Japonsku je veľmi zvláštny intímny život. Rande na európsky spôsob vôbec nepoznajú a manželstvo uzatvárajú telefonicky. Svojho muža som mala veľmi rada. On mi spočiatku lásku naozaj opätoval. Neskôr sa to však zhoršilo a na dva mesiace som sa vrátila na Slovensko. V Japonsku pritom žena vôbec nemôže oponovať mužovi. Zatelefonoval mi, že si neželá, aby som sa ja ani náš syn vrátili," povedala Ogino.
Na snímke Denisa Ogino (vľavo) počas besedy s Tatianou Krškovou (vpravo) z kníhkupectva KnihArt v Revúcej Foto: TASR/Ján Siman
Na Slovensku vydala Denisa Ogino knihu receptov Navarme si Japonsko a svoj životný príbeh opísala v knihe Sushi v dushi. "Tieto besedy robím aj preto, aby som ľuďom povedala, že všetko sa do tej útlej knihy určite nezmestilo, a tak im naznačujem, že to bude mať aj pokračovanie. V týchto debatách je však reč aj o súčasnom živote v Japonsku. Je to pritom veľmi hrdý národ, ale mládež sa už postupne mení. Napríklad je tam už cítiť, že mladí oveľa viac žiadajú informácie o hrozbách spojených s poškodenou jadrovou elektrárňou. Hoci my o tých rizikách vieme, v Japonsku o tom doteraz zaryto mlčia a ubezpečujú, že všetko je poriadku," doplnila spisovateľka. Napriek životným problémom je Japonsko pre Denisu Ogino krajinou, ktorú má veľmi rada. "Mám veľmi rada ich kuchyňu. Musím povedať, že ja som mala ryžu veľmi rada od malička a hoci som Slovenka, dodnes mi nechutia bryndzové halušky. Asi preto ma to tam tak ťahalo. Keď som však prvý raz jedla sushi a chcela som cítiť skutočnú chuť tohto jedla, musela som sa opiť. Až po pol litri piva som dokázala vnímať chuť ostrého wasabi, sójovej omáčky či surových rýb. Bežná japonská kuchyňa však nie je len o tom. Aj oni konzumujú zemiaky a ich bežné jedlá si naozaj môžeme pripraviť a vychutnať si ich aj u nás na Slovensku," dodala Ogino.
Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR