13. marca 2014

Kedysi sa mäso jedlo iba v nedeľu a dokonca aj lekári radia nepreháňať to s mäsom. Máme pre vás tip na skvelú knihu, v ktorej nájdete recepty iba na bezmäsité jedlá, na ktorých si rozhodne pochutnáte!
Babičkine jedlá bez mäsa je plnofarebná a veľmi pekne graficky upravená kniha, v ktorej nájdete množstvo úžasných receptov rozdelených na niekoľko tém.
Jedlá zo zemiakov. Jedlá zo zeleniny a strukovín. Jedlá z húb. Múčne jedlá. Nákypy a žemľovky. Jedlá zo syra. Jedlá z vajec.
Najčastejšími surovinami, ktoré používali naše babičky, aby nasýtili hladné krky vo svojej rodine, boli zemiaky, múka, zelenina, ovocie, prípadne huby. A verte, že za tie roky to naše babičky dotiahli do dokonalosti.
V knihe
Babičkine jedlá bez mäsa nájdete slané aj sladké, varené i pečené. Jednoducho, každému podľa jeho chuti. V niektorých receptoch síce nájdete aj mäsko, klobásku či slaninku, ale nie ako hlavnú ingredienciu. Pri každom recepte nájdete aj praktické rady a tipy, priestor na vaše poznámky a vylepšenia.
Ponúkame rýchly a chutný recept na
Cuketové placky:
Budete potrebovať: 2 cukety, soľ, 2 vajcia, 1 hrnček mlieka, polohrubú múku, 3 strúčiky cesnaku, lyžičku majoránu.
Postup: Cuketu opláchnite, postrúhajte na strúhadle, osoľte, prikryte a vložte na 30 minút do chladničky. V mlieku rozšľahajte vajcia, premiešajte ich s múkou, majoránom, prelisovaným cesnakom a cuketou na hustejšie cesto. Lyžicou ukladajte do rozpáleného tuku, roztlačte a opražte z oboch strán.
Dobrú chuť!