|
Správy | Reality | Video | TV program | TV Tipy | Práca | |
Nedeľa 22.12.2024
|
Autobazár | Dovolenka | Výsledky | Kúpele | Lacné letenky | Lístky |
Meniny má Adela
|
Ubytovanie | Nákup | Horoskopy | Počasie | Zábava | Kino |
Úvodná strana | Včera Archív správ Nastavenia |
|
Kontakt | Inzercia |
|
Denník - Správy |
|
|
Prílohy |
|
|
Pridajte sa |
|
Ste na Facebooku? Ste na Twitteri? Pridajte sa. |
|
|
|
Mobilná verzia |
ESTA USA |
05. októbra 2012
Armin Stark Fernet má čo ponúknuť
Keď podnikateľ Armin Stark zakladal roku 1867 v Liptovskom Svätom Mikuláši svoj liehovar, asi netušil, že ešte aj o takmer poldruha storočia tu bude jeho meno stále výrazne prítomné, pretože ho ...
Zdieľať
BRATISLAVA 5. októbra (WBN/PR) - Keď podnikateľ Armin Stark zakladal roku 1867 v Liptovskom Svätom Mikuláši svoj liehovar, asi netušil, že ešte aj o takmer poldruha storočia tu bude jeho meno stále výrazne prítomné, pretože ho ponesie jeden z prémiových výrobkov spoločnosti ST. NICOLAUS: Armin Stark Fernet.
Fernety sú liehoviny z produktovej skupiny bitterov.
Tradičný výrobok ST. NICOLAUS podľa pôvodného receptu Armina Starka je zástupcom „pravoverných“ fernetov klasického milánskeho štýlu. Vyrába sa z jemného obilného liehu vlastnej výroby, v ktorom sa najmenej mesiac lúhovali byliny, kvety, koreniny a rôzne druhy ovocia. Veľká časť týchto surovín pochádza priamo z podtatranského regiónu, zvyšok prevažne zo Stredomoria. Po vylúhovaní a doplnení najčistejšou vodou z horského prameňa zmes dozrieva a zaobľuje sa minimálne tri mesiace v špeciálnych dozrievacích nádobách.
Výsledkom je tmavo jantárová, jemne viskózna liehovina s výraznou bylinnou arómou a chuťou, primerane horká a s enormne dlhou dochuťou.
Rovnako obľúbené ako klasické fernety sú aj ochutené varianty. Ochutený Armin Stark Fernet Citrus ako jediný z u nás dostupných ochutených fernetov obsahuje pravú citrónovú šťavu, pričom každý liter obsahuje šťavu z polovice veľkého citróna.
Fernety sú liehoviny z produktovej skupiny bitterov.
Tradičný výrobok ST. NICOLAUS podľa pôvodného receptu Armina Starka je zástupcom „pravoverných“ fernetov klasického milánskeho štýlu. Vyrába sa z jemného obilného liehu vlastnej výroby, v ktorom sa najmenej mesiac lúhovali byliny, kvety, koreniny a rôzne druhy ovocia. Veľká časť týchto surovín pochádza priamo z podtatranského regiónu, zvyšok prevažne zo Stredomoria. Po vylúhovaní a doplnení najčistejšou vodou z horského prameňa zmes dozrieva a zaobľuje sa minimálne tri mesiace v špeciálnych dozrievacích nádobách.
Výsledkom je tmavo jantárová, jemne viskózna liehovina s výraznou bylinnou arómou a chuťou, primerane horká a s enormne dlhou dochuťou.
Rovnako obľúbené ako klasické fernety sú aj ochutené varianty. Ochutený Armin Stark Fernet Citrus ako jediný z u nás dostupných ochutených fernetov obsahuje pravú citrónovú šťavu, pričom každý liter obsahuje šťavu z polovice veľkého citróna.