|
Správy | Reality | Video | TV program | TV Tipy | Práca | |
Pondelok 23.12.2024
|
Autobazár | Dovolenka | Výsledky | Kúpele | Lacné letenky | Lístky |
Meniny má Nadežda
|
Ubytovanie | Nákup | Horoskopy | Počasie | Zábava | Kino |
Úvodná strana | Včera Archív správ Nastavenia |
|
Kontakt | Inzercia |
|
Denník - Správy |
|
|
Prílohy |
|
|
Pridajte sa |
|
Ste na Facebooku? Ste na Twitteri? Pridajte sa. |
|
|
|
Mobilná verzia |
ESTA USA |
15. decembra 2015
Americký chemik vytvoril zdravú kávu - konkurenciu červeného vína
Chemik americkej Univerzity v New Hampshire Glen Miller oznámil, že vyvinul kávu, ktorá má rovnaké blahodarné účinky na srdce ako červené víno. Informovala o tom v pondelok ...
Zdieľať
Ilustračné foto Foto: TASR/AP
Portsmouth 15. decembra (TASR) - Chemik americkej Univerzity v New Hampshire Glen Miller oznámil, že vyvinul kávu, ktorá má rovnaké blahodarné účinky na srdce ako červené víno. Informovala o tom v pondelok tlačová agentúra AP.Americký denník Portsmouth Herald na svojej internetovej stránke uviedol, že Miller napustil kávové zrná resveratrolom, prírodným antioxidantom nachádzajúcim sa v šupke hrozna používaného na výrobu červeného vína. Miller tvrdí, že resveratrol sa dostáva do kávy počas praženia zŕn, z ktorých sa vyrába jeho produkt. Pri tomto procese získava káva blahodarný zdravotný účinok.
Chemik vysvetlil, že proces zlučovania kávových zŕn s resveratrolom vyvíjal najprv vo svojej kuchyni. Podľa jeho slov obsahuje šálka takejto kávy rovnaké množstvo antioxidantov ako pohár červeného vína.
Miller povedal, že na začiatku uvažoval o pridaní resveratrolu do čaju alebo fľašovanej vody, ale potom sa zameral na kávu.