|
Správy | Reality | Video | TV program | TV Tipy | Práca | |
Štvrtok 21.11.2024
|
Autobazár | Dovolenka | Výsledky | Kúpele | Lacné letenky | Lístky |
Meniny má Elvíra
|
Ubytovanie | Nákup | Horoskopy | Počasie | Zábava | Kino |
Úvodná strana | Včera Archív správ Nastavenia |
|
Kontakt | Inzercia |
|
Denník - Správy |
|
|
Prílohy |
|
|
Pridajte sa |
|
Ste na Facebooku? Ste na Twitteri? Pridajte sa. |
|
|
|
Mobilná verzia |
ESTA USA |
18. apríla 2014
Američanka maľuje chutné portréty priamo na tanieri
Mladá ilustrátorka a food stylistka vymenila plátno za tanier, na ktorom vytvorila fascinujúce ilustrácie venované ríši zvierat.
Zdieľať
Keď Američanke Anne Keville Joyce zomrela obľúbená andulka, cez smútok jej pomohla preniesť sa práve kreatívna práca. Ilustrátorka a food stylistka sa rozhodla využiť svoj talent na aranžovanie a vytvorila sériu jedlých portrétov, ktoré venovala svetu operencov.
"Myslím si, že každá skúsenosť, vrátane smútku, dokáže nabrať svoj tvar a zhmotniť sa v niečom novom a krásnom," uviedla Anna, ktorá momentálne žije v Buenos Aires. V projekte, ktorý dostal názov A Tribute to Budgie šikovne zmenila ryžu, reďkovku, mrkvu či slnečnicové semiačka na pelikána, sovu, ďatľa a ďalšie verné kópie vtáčích obľúbencov. S fotografovaním naaranžovaných jedlých portrétov jej následne pomohol fotograf Agustín Nieto.
"Som profesionálna food stylistka, jedlo je niečo, čomu rozumiem najlepšie – viem, ako s ním hýbať, ako reaguje, ako sa oň starať, ako predĺžiť jeho trvanlivosť, ako mení farebné odtiene a tiež kedy sa scvrkne a začne hniť. Je to môj obľúbený pracovný nástroj," prezradila umelkyňa o svojej záľube, ktorá jej pomohla vyrovnať sa so zmiešanými emóciami.
Okrem aranžovaniu jedla na komerčné účely do reklám sa Anna venuje aj zábavným ilustráciám zo sveta stolovania. Vtáčí projekt je však prvý, pri ktorom jej jedlo poslúžilo namiesto palety farieb a štetcov. "Keďže ide o jedlo, musím diela dokončiť v priebehu pár hodín. Začínam s potravinami, ktoré majú najdlhšiu trvanlivosť a postupujem až k tým najcitlivejším. Nie je to ako pri kreslení, kde môžete kedykoľvek gumovať alebo ako s olejomaľbou, ktorá počká, kým sa vrátite a doplníte ďalšie ťahy štetcom. Je to len päť minút, kým čerstvá šupka šalátovej uhorky začne schnúť a hnednúť," vysvetlila Anna, ktorá si preto každý koncept pripravuje vopred a podľa toho si spíše aj nákupný zoznam.
Tvoriť začína hneď po návrate z trhoviska či supermarketu. "Vždy toho nakúpim viac, než nakoniec použijem, ale je to ako s paletou farieb – nepoužívate každý odtieň, ale musíte si mať z čoho vyberať," dodala aranžérka, ktorá už teraz premýšľa nad novou sériou jedlých portrétov.