|
Správy | Reality | Video | TV program | TV Tipy | Práca | |
Piatok 22.11.2024
|
Autobazár | Dovolenka | Výsledky | Kúpele | Lacné letenky | Lístky |
Meniny má Cecília
|
Ubytovanie | Nákup | Horoskopy | Počasie | Zábava | Kino |
Úvodná strana | Včera Archív správ Nastavenia |
|
Kontakt | Inzercia |
|
Denník - Správy |
|
|
Prílohy |
|
|
Pridajte sa |
|
Ste na Facebooku? Ste na Twitteri? Pridajte sa. |
|
|
|
Mobilná verzia |
ESTA USA |
27. februára 2015
Aký je rozdiel medzi Brie a Camembert syrom
Ak máte radi krémové, zemité francúzske syry s plesnivou kôrou, pravdepodobne poznáte Brie a hermelín. Natreté na kus chrumkavej bagety sú tieto voňavé syry vynikajúce.
Zdieľať
Majú veľa spoločného, ale viete, čo ich odlišuje od ostatných?
Brie a Camembert vyzerajú podobne, sú často podávané podobným spôsobom a dokonca pochádzajú z rovnakého receptu, napriek tomu existujú drobné rozdiely, ktoré tieto dva syry od seba odlišujú. Tu je to, čo potrebujete o nich vedieť.
História a podôv
Aj keď neexistuje žiadny oficiálny záznam, hovorí sa, že Brie existuje dlhšie než Camembert. A zatiaľ čo oba syry pochádzajú z Francúzska, Brie pochádza z Ile-de-France a nesie meno tamojšieho regiónu. Camembert sa vyrába v Normandii na severozápade Francúzska.
Výroba
Oba syry Brie aj Camembert sú z kravského mlieka, aj keď jeden z nich má vyšší obsah tuku. Viete, ktorý to je? Smotana sa pridáva k Brie (do Camembertu nie), čo zvyššuje obsah tuku a vytvára krémovejšiu textúru. Môžete tiež nájsť Brie s troma vrstvami smotany, ktorý je mimoriadne hladký, krémový a úplne vynikajúci.
Veľkosť
To je jedna z oblastí, kde sa tieto dva syry naozaj líšia. Keď kupujete obidva syry naraz, pravdepodobne ste si to doteraz neuvedomili. Brie sa často predáva ako rez, trojuholnikovitý rez väčšieho kolesa, zatiaľ čo Camembert sa predáva ako celé koleso. Dôvodom je veľkosť. Koleso Brie má všeobecne medzi 23 a 43 centimetrov v priemere, zatiaľ čo camembert je časť, ktorá má iba 12,7 centimetrový priemer. Avšak, mnoho obchodov s potravinami teraz ponúka "baby-Brie", ktorý je veľkosťou podobný hermelínu – čo prináša ďalší menší zmätok pri hľadaní rozdielu medzi týmito dvoma syrmi.
Chuť
Aromatické profily Brie a Camembert sú veľmi podobné. Obaja sú obvykle chuťovo opísané ako zemité, orechové, ovocné, trávnaté, a dokonca aj hubové. Rozdiely v chuti sú minimálne, ale Brie je jemnejší s krémovo - maslovou chuťou, zatiaľ čo Camembert má hlbšiu, zemitú a intenzívnu chuť a vôňu.