Úvodná strana  Včera      Archív správ      Nastavenia     
 Kontakt  Inzercia

 24hod.sk    Tlačové správy

Aj vám sa zvyknú roztancovať črevá



Intolerancia laktózy



Zdieľať
Intolerancia laktózy Foto: Vydavateľstvo Ikar
Bratislava 9. júla (OTS) - Táto diagnóza sa nedá odignorovať, pretože ak ňou trpíte, doslova sa vám po požití mliečnych výrobkov „roztancujú“ črevá a rozmýšľate nad najkratšou možnou cestou, ktorá vedie k toalete. Je to signál, že telo laktózu nedokázalo stráviť. Črevo sa zvykne ozvať do polhodiny a okrem hnačky môže spôsobovať aj plynatosť a bolesti brucha.


Nová kniha Intolerancia laktózy prichádza na pomoc všetkým ľuďom, ktorí chcú žiť bez zažívacích problémov a nepríjemných ťažkostí.

3-fázový program
Autorka ponúka trojfázový program s množstvom praktických tipov pre každodenný život. Okrem skvelých jedál kniha obsahuje aj prehľadnú tabuľku s informáciou o obsahu laktózy v danom pokrme. Tabuľka využíva farby semaforu, takže je veľmi prehľadná.

Pri tejto diagnóze totiž musíte zabudnúť na všetky mliečne výrobky, či už kravské, ovčie alebo kozie a všetko mliečne vrátane zmrzliny, acidofilného mlieka či tvarohu. Nezabúdajte na to, že mlieko je skutočne hocikde a tabu by pre vás mal byť aj margarín či mliečna čokoláda.

S pomocou knihy Intolerancia laktózy sa naučíte bez starostí si vychutnávať jedlo. Zistíte, ako sa vyhnúť mliečnemu cukru a čoskoro budete fit. S pomocou trojfázového programu ovládnete intoleranciu
Intolerancia laktózy Foto: Vydavateľstvo Ikar
laktózy, naučíte sa variť chutné jedlá, ktoré spestria váš stravovací program bez toho, že by ste sa museli obmedzovať.

V knihe nájdete aj individuálny stravovací denník s nákupným sprievodcom.

Využívajte potraviny bez obsahu laktózy
Pre mlieko a viaceré mliečne produkty existuje množstvo bezlaktózových variantov, ktoré dnes nájdete v takmer každom supermarkete a dokonca aj na diskontnom trhu – často sú dokonca pre ľahšiu orientáciu vystavené na špeciálne označenom regáli.

Bezlaktózové produkty majú obsah zostatkovej laktózy nižší ako 0,1 g na 100 g potraviny. Pri nákupe ich poznáte aj podľa nasledujúceho označenia: LACtosefrei, laktosefrei, lactosefrei, lactosefree alebo lactofree, minus L.

Vyhnite sa skrytej laktóze
Svet potravín sa vďaka priemyselnému spracovaniu stáva stále neprehľadnejším. Mlieko a mliečne zložky sa pridávajú do potravín, pri ktorých by vás ani nenapadlo myslieť na mlieko. Tak napríklad niektoré párky obsahujú jogurt, pretože znižuje obsah tukov, alebo mäsový nárez sa pripravuje s mliečnym cukrom, pretože podporuje zhnednutie kôrky.

Prvá pomoc pri intolerancii, 4-bodový výber pri nakupovaní a stravovaní, množstvo rád, vďaka ktorým sa vám bude dýchať lepšie.
Pozrite si ukážky z knihy Intolerancia laktózy.

Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR

   Tlač    Pošli



nasledujúci článok >>
Ľ. JAHNÁTEK: Slovenské potraviny môžu mať logo Slovenská potravina
<< predchádzajúci článok
Zisk PepsiCo prekonal odhady analytikov