|
Správy | Reality | Video | TV program | TV Tipy | Práca | |
Pondelok 23.12.2024
|
Autobazár | Dovolenka | Výsledky | Kúpele | Lacné letenky | Lístky |
Meniny má Nadežda
|
Ubytovanie | Nákup | Horoskopy | Počasie | Zábava | Kino |
Úvodná strana | Včera Archív správ Nastavenia |
|
Kontakt | Inzercia |
|
Denník - Správy |
|
|
Prílohy |
|
|
Pridajte sa |
|
Ste na Facebooku? Ste na Twitteri? Pridajte sa. |
|
|
|
Mobilná verzia |
ESTA USA |
29. marca 2016
4 prirodzené a zdravé náhrady cukru
Ak chcete znížiť hladinu cukru, tu sú 4 vhodné náhrady, ktoré môžete bežne používať bez výčitiek.
Zdieľať
Nadbytok spracovaného cukru v strave môže spôsobiť zdravotné problémy a samozrejme významne prispieva k obezite. Ak sa snažíte znížiť cukor a kalórie vo vašej strave, môžete sa obrátiť na iné náhrady cukru. Náhrady cukru môžu byť zdravou voľbou aj pre ľudí s diabetom.
4 prirodzené a zdravé náhrady cukru:
Med
Med má mnoho pozitívnych zdravotných výhod a je zdrojom úplne prirodzeného, nespracovaného sladenia. Má antibakteriálne vlastnosti a je zdrojom antioxidantov odvodených z peľu. Tmavšie medy majú vyššiu antioxidačnú hodnotu. Najlepšie je používať surový alebo nespracovaný med pre vyšší obsah živín a antioxidantov. Použite med miesto rafinovaného cukru v čaji alebo dezertoch.
Stevia
Stevia nemá žiadne kalórie a ani glykemický dopad, takže je vhodný aj pre diabetikov. Stevia je jediné bezpečné sladidlo v súčasnej dobe k dispozícii, vzhľadom na to, že zdravotné riziká sú spojené s umelými sladidlami. Stevia môže byť použitá v najrôznejších dezertoch, rovnako ako aj v káve a v čaji.
Javorový sirup
Javorový sirup obsahuje malé množstvo vápnika a zinku a významné množstvo riboflavínu. Riboflavín je nevyhnutný pre získavanie energie z jedla, ktoré jeme a tiež má antioxidačné funkcie. Môže byť použitý namiesto cukru vo väčšine koláčoch, ale pretože to je kvapalina, budete musieť upraviť množstvo ostatných kvapalín zhruba o štvrtinu.
Melasa
Jedná sa o vedľajší produkt získaný zo spracovania cukrovej trstiny a cukrovej repy. Melasa je tmavo-hnedý, až čierny hustý sirup a je najviac prospešný a dobrým zdrojom železa a vápnika. Môže byť strávený pomalšie, čo môže pomôcť stabilizovať hladinu cukru v krvi. Môžete ho použiť v pečení sladkých dobrôt.
Súvisiace články:
Vnútorné hodiny neoklamete: Pozor na šoférovanie pri zmene času (28. 3. 2016)
Domáce recepty, ktore vyliečia rôzne bolesti žalúdka (28. 3. 2016)
7 dôvodov, prečo by si aj dospelí mali dopriať omaľovánky (25. 3. 2016)
Viete, čo sa stane, ak budete piť kokosovú vodu počas 7 dní? (23. 3. 2016)
Ani tú najmenšiu pleseň na pečive netreba podceňovať (23. 3. 2016)
13 skvelých využití olivového oleja (22. 3. 2016)
Neviete, ako dlho treba variť vajíčka? Tu je pomôcka! (22. 3. 2016)
Toto sú Tajomstvá ľudí s hnedými očami (21. 3. 2016)
Toto sa deje s vaším telom, ak spíte na ľavej strane (19. 3. 2016)
Cesnaková šťava ako pomocník proti vypadávaniu vlasov (18. 3. 2016)