|
Správy | Reality | Video | TV program | TV Tipy | Práca | |
Pondelok 23.12.2024
|
Autobazár | Dovolenka | Výsledky | Kúpele | Lacné letenky | Lístky |
Meniny má Nadežda
|
Ubytovanie | Nákup | Horoskopy | Počasie | Zábava | Kino |
Úvodná strana | Včera Archív správ Nastavenia |
|
Kontakt | Inzercia |
|
Denník - Správy |
|
|
Prílohy |
|
|
Pridajte sa |
|
Ste na Facebooku? Ste na Twitteri? Pridajte sa. |
|
|
|
Mobilná verzia |
ESTA USA |
Krisztina Vrábel: 160 gramov sacharidov Foto: Vydavateľstvo Noxi
Bratislava 12. januára (OTS) - Ak vám totiž lekár predpíše 160 gramovú diétu, môžete denne zjesť naozaj len 160 gramov sacharidov. Na čo je však dobrá takáto diéta? A kto ju musí a kto môže držať?Krisztina Vrábel sa pred dvomi rokmi dozvedela, že trpí inzulínovou rezistenciou. Zrazu od diabetikov počúvala, akých surovín sa teraz musí vzdať a čo môže i nesmie jesť. Jej vášňou bolo varenie a jedenie, takže veľká rana. Neskôr začala zháňať informácie a naštudovala si nutričné tabuľky. A napokon zistila, že sa naďalej môže tešiť z jedla, len treba zmeniť pár zvykov a pravidiel.
Zostavila tak zbierku chutných, zaujímavých a zdravých receptov 160 gramov sacharidov, pri ktorých si ani neuvedomíte, že sa v niečom obmedzujete. Jej kniha je ideálna pre všetkých ľudí, ktorí sa chcú cítiť vo svojom tele dobre. Potrebná je pre ľudí, ktorí majú cukrovku alebo problémy s cukrom v krvi.
Na raňajky konzumujme iba sacharidy s pomalým vstrebávaním, na obed a na večeru kombinujme sacharidy s pomalým a rýchlym vstrebávaním (najviac 10% sacharidov na večeru by mali tvoriť sacharidy s rýchlym vstrebávaním). Na desiatu a olovrant môžeme zjesť sacharidy s rýchlym vstrebávaním.
Je to dôležité preto, lebo citlivosť organizmu na inzulín sa počas dňa mení, ráno a večer je zlá, preto vtedy musíme naše telo odbremeniť a je dovolené jesť iba sacharidy s pomalým vstrebávaním. Týmto predídeme rýchlemu a výraznému zvýšeniu hladiny cukru, resp. inzulínu v krvi. V ostatných častiach dňa je citlivosť inzulínových receptorov lepšia, vtedy je možné konzumovať aj sacharidy s rýchlym vstrebávaním.
RECEPT Z KNIHY 160 GRAMOV SACHARIDOV
Ingrediencie na dve porcie: 10 dkg údeného lososa, 20 dkg smotanového roztierateľného syra, 1 dl kyslej smotany, soľ, čierne korenie, 4 krajce (12 dkg) celozrnného chleba, uhorka a zelený šalát podľa chuti.
Lososa nakrájame na slíže. Smotanu rozmiešame s roztierateľným syrom, pridáme lososa a zmes jemne posolíme, okoreníme. Krajce chleba opražíme, naukladáme na ne nakrájanú uhorku, šalátové listy a navrch naložíme lososový krém.
Obsah sacharidov v jednej porcii: 33,3 g
Energia: 560,7 kcal Príprava: 10 minút
Desiatky chutných receptov nájdete v novinke 160 gramov sacharidov.
Krisztina Vrábel: 160 gramov sacharidov Foto: Vydavateľstvo Noxi
Sendvič s losovou nátierkou Ingrediencie na dve porcie: 10 dkg údeného lososa, 20 dkg smotanového roztierateľného syra, 1 dl kyslej smotany, soľ, čierne korenie, 4 krajce (12 dkg) celozrnného chleba, uhorka a zelený šalát podľa chuti.
Lososa nakrájame na slíže. Smotanu rozmiešame s roztierateľným syrom, pridáme lososa a zmes jemne posolíme, okoreníme. Krajce chleba opražíme, naukladáme na ne nakrájanú uhorku, šalátové listy a navrch naložíme lososový krém.
Obsah sacharidov v jednej porcii: 33,3 g
Energia: 560,7 kcal Príprava: 10 minút
Desiatky chutných receptov nájdete v novinke 160 gramov sacharidov.
Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR