
BRATISLAVA 13. júla (WBN/PR) - V priestoroch reštaurácie Savoy v hoteli Radisson Blu Carlton sa v sobotu 27. júna 2015 odohral napínavý súboj medzi profesionálnymi barmanmi a barmankami. Spoločnosť Hubert J.E. v spolupráci so Slovenskou barmanskou asociáciou a magazínom Inbar & Restaurant zorganizovala v poradí 15. ročník medzinárodnej barmanskej súťaže v miešaní drinkov na báze sektu, Hubert Cup 2015. V súťažnej kategórii Sekt cocktail zvíťazil Rastislav Kubáň a v kategórii Flair získal prestížne ocenenie Stefan Haneder.
Vychutnajte si leto so správne vychladenými sektmi, ktoré k horúcim teplám neodmyslite patria. Spoločnosť
Hubert J.E. už pravidelne otvára letnú sezónu podujatiami, ktoré sa bez bubliniek nezaobídu. Takým bola aj prestížna barmanská súťaž, Hubert Cup 2015. "
Veľmi nás teší, že 15. ročník súťaže sa opäť niesol v znamení medzinárodnej účasti. Svedčí to o tom, že sekt ako základ drinkov predstavuje skvelú inšpiráciu pre tých najlepších profesionálov nie len u nás, ale aj za hranicami. Oslavy víťazov súťaže boli tento rok o čosi slávnostnejšie, ako inokedy, keďže firma oslavuje 190. výročie od založenia," hovorí Miroslav Tkáč, konateľ spoločnosti a dodáva, "bez preháňania môžem povedať, že som hrdý, že už 190 rokov prinášame ľuďom kvalitné a dostupné sekty".
V priestoroch hotela Carlton sa súťažiaci predstavili v dvoch kategóriách;
Sekt cocktail a
Flair. Hodnotila ich odborná porota, na čele s Jánom Šuchtom, viceprezidentom Slovenskej barmanskej asociácie.
Do obľúbenej kategórie
Sekt cocktail sa každoročne prihlási najviac barmanov a barmaniek, tento rok ich bolo 21. Súťažiaci mali za úlohu namiešať drink s použitím šumivého vína
Hubert. Na prípravu 5 vzoriek súťažného nápoja bol vyhradený časový limit len 6 minút. Porota hodnotila celý priebeh prípravy drinku, chuťovú a vizuálnu stránku. Víťazom tejto kategórie sa stal
Rastislav Kubáň zo Slovenska. "
Zúčastnil som sa na všetkých pätnástich ročníkoch súťaže a konečne som vyhral," povedal šťastný víťaz.
Druhou, divácky veľmi atraktívnou kategóriou bol
Flair, v ktorej súťažiaci miešali drink za sprievodu žonglérskych trikov s fľašami, šejkrami alebo pohármi. Najlepšiu šou urobil
Stefan Haneder z Rakúska, vďaka čomu získal zaslúžené 1. miesto. Porota v tejto kategórii hodnotila nielen vzhľad, arómu alebo chuť cocktailu, ale aj obtiažnosť trikov, zladenosť s hudbou či interakciu barmana s publikom.
Spoločnosť
Hubert J.E. pri príležitosti
15. ročníka súťaže
Hubert Cup vyhlásila ešte jednu špeciálnu cenu, a to – "Best of Hubert Cup"- najvyšší súčet bodov v absolvovaných súťažiach Hubert Cup. Ocenenie získali Janka Karkušová a Branislav Hažík, ktorí dosiahli za uplynulých 15 ročníkov rovnaký počet bodov.
Rastislav Kubáň, jeho víťazný Sekt cocktail:
Golden Point
Zloženie:
3 cl St-Germain Liquer
1 cl Monin Poire (pear)
1,5 cl Fresh lemon juice
2 cl Crodino bitter
doliať Hubert de Luxe
Príprava:
šejker
Dekorácia:
ovocie, kvet
Stefan Haneder a jeho víťazný Flair drink:
Red Rose
Zloženie:
2 cl Vodka Gorbatchow
2 cl Bacardi Blanco
2 cl Malibu
1,5 cl Peach Tree
8 cl Red Berry Juice Pago
5 cl Orange Juice
1cl Passion Fruit Sirup Monin
Príprava:
mixér
Dekorácia:
jahoda, mäta
Ďalšie informácie nájdete na stránke www.hubertsekt.sk a https://www.facebook.com/S.Hubertom.mi.zivot.chuti